Ut av labyrinten

 Framover vil jeg presentere noen av de gode spillene jeg har fått lov å skrive om gjennom mine mer enn 40 år som bridgejournalist. Hvis noen av dere andre journalister har lyst til å bruke stoffet er det fritt fram. Jeg starter med et fantastisk spill av Astrid Steen Lybæk ( Tulla ) fra 1986:

Hvis det skulle sitte igjen noen dunkle minner fra historietimen, blir Kreta antakelig forbundet med Minotaurus, den grådige oksen som bodde inne i labyrinten og hvert år forlangte å få ofret syv unge menn og det samme antall ungmøer. Heldigvis gjorde mix-paret Tesevs og Ariadne en glimrende jobb med å kvitte seg med uhyret, og dermed var det ingen fare for St.Halvard BK å legge feiringen av sitt 20-års jubileum til øya. Tulla Risnæs , som hun het dengang, viste spill av verdensklasse da hun tråklet seg ut av labyrinten på dette spillet:

  E K 10 6 4  
  Kn 10 5 4  
  -  
  K D 10 4  
Kn 8   D 9 7 2 
K D 6   9 7 3 2
10 8 7 3 2   D 9 5
6 5 3   E 2
  5 3  
  E 8  
  E K Kn 6 4  
  Kn 9 8 7  

Hun satt Syd og fikk kløver ut til esset mot kontrakten 6 kløver. Øst skiftet til hjerter til esset, og Tulla tok ess , konge i spar og spar til stjeling. Vest begynte å få det vondt allerede og kastet hjerter dame. En ruter ble stjålet med bordets dame, og en fjerde spar tok håndens kløver ni seg av. Dermed var stillingen:

  10  
  Kn 10 5  
  -  
  K 10  
-   -
K   9 7 3
10 8 7 3   D 9
6 5   2
  -  
  8  
  E K Kn 6  
  Kn  

Vest har et kort for mye, men han har ikke råd til kaste noen av dem. Hvis hjerter konge får gå, tar Syd simpelthen en gang ruter, trekker trumf og har resten på bordet. Lemper Vest en ruter, tar spillern for kløver knekt og pøser på med ruter, og er det en trumf som får reisepass, tar Tulla kløver knekt og saker tre hjertere på ruter. Dermed står bordet.