Årets beste norske spill

Også for sesongen 16/17 må det selvfølgelig deles ut en pris for beste norske spill. Det har dessverre ikke lyktes oss å finne en ekstern sponsor, men som en mellomløsning stiller Norsk Bridgeforbund med premiepenger. Vi deler også ut en pris i juniorklassen, og i begge klasser en mindre premie til skribenten.  

Bidragene må ha vært publisert tidligere, enten på nett eller papir. Norsk Bridgefestival 2017 blir en siste grense for sesongen, og frist for innsending av bidrag er satt til 31. august. Kandidater til prisen kan sendes til erlend@gammagrafisk.no. Spillene vil deretter bli vurdert av en jury, og vinnerne bekjentgjort på internett. 

Tunga rett i munnen

 I dette spillet fra en klubbkveld i Nøtterøy BK nylig var det viktig å holde rekkefølgen på kortene i orden:

S/N-S

E 6 4 2
-
10 4
E K D Kn 9 8 7
 
K Kn 9
K Kn 9 8
E D 8 6
10 3
Meldingene gikk:

S                 V                   N                Ø

1 ru            pass             2 kl              2 hj

2 NT          pass             6 kl              pass rundt

Meldingene var vel ikke helt etter boka, men N-S hadde ikke spilt sammen før.

Utspillet var spar tre som gikk til nieren, tieren og esset. Alt tyder vel på at sparlengden sitter hos Vest, så ruterfinessen må nok gå . Riktignok - ruter til damen beholder stikket. Hvordan løser du det videre? Stjel en hjerter hjem og spill spar. Skulle Øst følge nå, tar du kongen og spiller en spar til. Du kan stjele din siste med bordets kløver ti. Skulle Øst stjele, tar du en gang trumf etter returen fra Øst ,spiller spar konge og håper at Øst hadde maks to trumf. Nå stjeler du fortsatt din fjerde spar med bordets siste kløver . Motparten hadde:

D 10 8 7 5 3
E 6 2 D 10 7 5  4 3
7 3 K Kn 9 5 2
8 5 2 4
Legg merke til at du ikke kan ta en runde trumf før du spiller spar. Da kan Vest spille en runde trumf til når han kommer inn på spar, og siden hjerter ess sitter hos Vest, fungerer ikke den to-sidige skvisen.