Fant du utspillet?

 Så var det tid for å avsløre svaret på "båtoppgaven"

  -  
  K D Kn 9 7 5  
  E Kn 4 2  
  D 8 3  
10 5 3   K D 8 7 2
-   8 3 2
10 9 8 7 6 3   -
K 10 9 7   E Kn 5 4 2
  E Kn 9 6 4  
  E 10 6 4  
  K D 5  
  6  

Jeg spilte uinspirert ut spar konge mot 6 hjerter, og da snellet Tor Walle uten problemer hjem 12 stikk. DEt må som du ser liten kløver ut til makkers konge og ruter igjen til stjeling

 

Og så var det dette utspillet, da

 Tjøme Golf og Gammel Dansk har hatt sin årlige utflukt med bridge og golf. Vi bodde på Pejsegården i Brædstrup nedenfor Silkeborg, og vi anbefaler alle en utflukt dit. Meget imøtekommende personale, og eventyrlig lav pris. Golfen forbigår vi i stillhet denne gangen, men bridgen var full av morsomme utfordringer. Du får denne utspillsoppgaven på den avsluttende turneringen hjemover med SuperSpeed.

K D 8 7 2
8 3 2
-

E Kn 5 4 2

Du sitter Øst med alle i sonen, og meldingene går:

S                    N

1 sp              2 hj

4 hj               6 hj

pass

Hva velger du å spille ut? Du får en dag eller to å fundere på før jeg avslører det hele. 

Lag Eide til World Bridge Games

Av økonomiske årsaker kan ikke NBF sende sitt vanlige landslag til World Bridge Games, populært kalt Bridge-OL, i Wrocław i Polen i september. De fire siste dagene er det derfor blitt spilt en åpen kvalifiseringsturnering i Bridgehuset i Trondheim, om retten til å representere Norge i Polen. Sju lag deltok, alle svært sterke. Etter grunnspill alle mot alle, gikk fire lag til semifinale. Der vant lag Eide knepent, 114–106. I finalen ble det også meget spennende, men seiersmarginen var grei til slutt, 141–108.

Norsk Bridgepresse gratulerer det sympatiske lag Eide med seieren, og ønsker dem lykke til i Polen. På laget spiller Lars Eide fra Hamar med sin sønn Harald, mens enda en sønn, Petter Eide, spiller med Bård Kåre Græsli fra Singsås. Græsli har innrapportert til oss et spill fra innledende fase i turneringen, der Petter Eide viser sin klasse som spillefører.

Øst var giver og passet i åpning, før Petter i sør åpnet 1 grand. Etter en overføringssekvens ble han spillefører i 4 hjerter, en god kontrakt som også var standard i salen på dette spillet. Det ser imidlertid vanskelig ut å vinne den med den ekle sitsen i begge rødfargene. Eide fikk spar seks ut til esset, spar knekt til damen og kongen, og en tredje spar til stjeling. Nå fulgte hjerter ess og hjerter ni til kongen, som avdekte hvordan trumfen satt. 

Det norske utspillet hadde fortalt at vest begynte med fire spar. Når han også har fire hjerter, er det klar odds for at øst har lengde i ruter. Derfor dro Eide nå ruter ti fra bordet, som gikk til knekten og esset. Så fulgte kløver ess og kløver til stjeling, og liten ruter til sjueren! Ruter dame kunne vest stjele, men flere stikk fantes ikke for forsvaret. Det krever mot å spille på denne temmelig spesielle måten, for man må nok belage seg på sjikane om det blir feil. Men det skal man ikke bry seg om, det er alltid rett å gjøre det rette. Aktuelt var Eide én av bare to spilleførere som vant 4 hjerter. Den andre fikk kløver ut, så der forløp spillet annerledes.