Et innlegg fra bloggen Snorre Aalberg Snorre Aalberg

Veldig strenge regler i SM.

 

  I Champions League i fotball kan lagene stille med ulik tropp fra uke til uke. Det ville blitt store protester hvis Steven Gerrard var skadet den ene tirsdagen og med det ble uteslukket resten av serien.

Sånn er det faktisk i vårt Seriemsterskap i 1.divisjon. Jeg skal i barnedåp den første helga og da må min makker gjøre et valg. Han kan stille med reserve for meg i november, men da er jeg ute av laget for godt.

Hvert lag kan kun bruke seks spillere. Thats it. 

Å sette inn en reserve vil normalt svekke et lag, selv om onde tunger vil påstå at å erstatte undertegnede vil være en styrking av et hvert lag han er med på, men det er no så.

Harald Skjæran sier at han ønsker å endre regelen til at lag kan bruke seks spillere hver helg, men står fritt til å bytte en eller flere spillere fra høsten til våren.Jeg går ut fra at en spiller ikke kan spille i en lavere divisjon enn han/huin gjorde i november.

Nok en gang, Harald, fornuftige ord!
     
     

Kommentarer

Snorre har selvsagt rett. Hvorfor skal bridge være annerledes enn andre "idretter" med seriemesterskap? Man må da kunne få søke om standin om noe oppstår så kan NBF si ja eller nei om grunnen ikke kan godtas.

Nils, er du seriøs når du skriver at det kan være forskjeller fra helg til helg? Vi må innføre påmeldingsfrist foran hver helg, lag må få lov å bytte ut spillere mellom helgene også. Det er jo lov i håndball, fotball og andre idretter så hvorfor skal bridge være så prektig?

Dette og andre veldig spesielle regler for bridge er noe jeg sliter med å skjønne.

God helg!

Jeg har ringt Mons Ivar Mjelde i Start og gitt han den samme beskjeden som under. Ved oppstarten av sesongen må han velge ut 11 spillere til å starte kampen og han får plassere fire stykker på benken. Disse må han klare seg med hele sesongen, hvis ikke blir det urettferdig for de andre lagene.
Hvis det dukker opp et juniortalent for eksempel, er det jo ikke lenge til neste år.

Er det noen som blir syke, har de sannsynligvis drukket for lite tran. At noen skal ha et liv uten om fotballen er da ikke forenelig med 1.divisjonsspill?

Jeg synes vi skal holde på reglene som har vist seg å fungere i alle år. Det er nok med 6 spillere pr lag og det er viktig at det ikke er fri flyt av spillere selv om noen bestefedre må stille opp i dåp for barnebarna ;)

Luringen Mæsel er da lagets suverent beste spillere, han ville helt sikkert levert plussrunder med hvem som helst at de andre på laget selv uten sin faste makker.

Lemper man på reglene kan vi risikere kvalitetsforskjeller på lagene fra helg til helg, er ikke så bra det. La oss si mitt lag ligger dårlig an etter første helg, kanskje vi velger å gi noen fra en lavere divisjon muligheten til å teste seg på øverste nivå, hyggelig for rekrutteringen, men kanskje ikke sportslig riktig for de som kjemper om medaljene.

En ting er barnedåp o.l., men hva med de som jobber offshore/turnus? Mange som gjør det, men ingen pardon da heller. Vi får håpe på en endring.

Du er ikke alene om å "lide" av den regelen, det gjelder minst 3 lag som skulle sett regelen annerledes.

Totalt 5 kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.