Et innlegg fra bloggen Snorre Aalberg Snorre Aalberg

Vanlige vossinger og uvanlige finansministre

Jeg kikka på TV2-nyhetene i kveld og det er ganske fascinerende å se hva folk kan klare å si på direkten. Første sak var at det er funnet 10kg sprengstoff i en garasje på Voss. Politiet blir spurt om de tror dette kan ha noe med planlagt terrorisme å gjøre. "Nei",svarer politisjefen. "Dette er nok ikke tenkt brukt til terrorisme fordi det er helt vanlige vossinger i tjueårene som står bak dette."

Jeg påstår heller ikke at dette er terrorister, men hvis vanlige vossinger lager bomber, hva gjør da de uvanlige på Voss?

I dag kom Regjeringspartiene fram til en avtale med Venstre og KrF om Statsbudsjettet 2015. Venstre hadde fått gjennomslag for en plastposeavgift som skal innbringe over en milliard i statskassa. Finansminister Jensen ble intervjuet om dette og svarte omtrent slik. "Det er ingen som er i tvil om at vi i FrP er uenige i avgiften, men det som er fint med den er av fok kan unngå å betale denne avgiften ved å ta med seg et nett eller en plastpose hjemmefra."

Nå har disse fire partiene sittet sammen i samtaler i over to uker, så har ikke sjefen over budsjettet fått med seg en millimeter av poenget med miljøavgifter. En kan mene hva en vil om å legge avgift på toppen av prisen på en vare, men hele poenget er da at folk skal redusere bruken av de tingene vi miljøavgiftsbelegger. Ikke rart samtalene tar tid, spør du meg.
Jeg lover gang på gang at jeg ikke skal komme med politiske ytringer, men noen ganger klarer jeg rett og slett ikke holde munn. Heldigvis er det ingen som tar blogger(e) alvorlig.

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.