Et innlegg fra bloggen Snorre Aalberg Snorre Aalberg

Tre uker til NM par

Det er første gangen på mange år at NM par arrangeres som en egen turnering. Nytt av året er at den er flyttet ut av Festivalen og jeg vet at det er med stor glede (og spenning) at Lyngdal BK ønsker velkommen til 52 av Norges beste bridgepar.

Turneringa arrangeres som tidligere år, men tre spill i runden denne gangen, tilsammen 153 spill over tre dager. Det bør være mer enn nok til å kåre verdige vinnere, selv om parturneringer oftest avgjøres av at slitne, umotiverte og leie spillere med mange hundre minus møter et eller flere av lederparene mot slutten. Rammene rundt vet jeg Lyngdal BK og Rossfjord Standhotel har full kontroll på. Markus Bruno har regnskapet og da slapper alle av.

Personlig tror jeg det er bare et tidsspørsmål før NM par er en åpen turnering, selv om jeg har stor forståelse for at det er noe med å bli invitert hit fordi en har kvalifisert seg. Dette går det an å imøtekomme ved at hver krets får en plass som er gratis for vinnerne av KM par, pluss at det samme kan gjelde for et antall par som kvalifiseres omtrent på samme måte som nå.  Andre som ønsker å bli Norgesmester kan melde seg på for egen regning. Det er flere mulige varlanter med kvalifisering og sluttspill. 

Min "misnøye" kan også skylde rein misunnelse for at jeg ikke får være med og det faktum at jeg alltid er så uheldig med makkerne mine både i kretsens kvalifiseringer og de andre turneringene som gir NM-plass. 

Turneringa bør uansett få noen år til å "prøve seg". Om Lyngdal skal bli fast arrangør vet ikke jeg. Det er hetl sikkert andre klubber som kan gjøre en flott jobb.

Når det gjelder forhåndsomtale viser jeg til NILS KVANGRAVEN sin side. Her er det statistikk, forhåndstipping og bulletin. Flott arbeid!!

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.