Et innlegg fra bloggen Snorre Aalberg Snorre Aalberg

To hverdagsquiz (2)

Leser dere lenger nede, ser dere "oppgaven". Her er slik jeg og Roald meldte, men jeg skammer meg. Det som i parturneringa vi spilte ikke var så farlig, var at alle de andre parene var også i 3NT, så det hele endte med middels for to sonebeiter der 6ru er nedlegg. 

Gautis eller dere andre: Hvor er feilen?Pass over 2hj viser maks dobbel spar
3NT så ut som verdens mest naturlige melding, men det er kanskje ikke det?


_______________________________________________________________________________

Kommentarer

Jeg synes ikke man har til å kreve til utg. 3ru blir for hardt i min verden, sitter makker med 8-9p i Major er det langt fram!

For å vurdere 4ru tenker jeg på 3 ting. hvor ofte er 3nt beit, hvor ofte har man slem og hvor ofte er det 11 stikk i minor og 9 i nt. Med disse kortene og meldingsforløp tror det er mellom 60-70% vinnende å melde 4ru.

Ja, det kan godt hende at nord bør melde 3ru i stedet for 3NT. Da tar nok syd ansvar og melder slem. Hvis syd ikke har rutertilpass, kommer vi alltids i 3NT hvis vi skal være der

Jeg er enig i at X 2 hj er aktuelt. Men hvorfor ikke vise hånda di ved å melde tre ruter? Da finner vi slemmen ved at jeg viser solid rutertilpass ved å melde 4 hjerter. Har jeg en normal åpning, kan jeg enten støtte sparen eller spør etter hjerter hold.

d

Kan være at 3N blir en endestasjon, men med x og 3N, så har du iallefall vist at det ikke er nødvendigvis 3NT som er endestasjon..mens i min verden så blir hopp til 3NT en umulig pos for makker å gjøre noe med. Nå har han iallefall en liten mulighet :) (i min verden da, men alt skal ikke være lett...) I eksempelet ditt, ville jeg meldt 4hj over din 3N (om du hadde x først) for og holde oppe å kunne spille 4sp i tillegg?

Poenget mitt er at vi har laget oss et system der vi må melde likedan med 2-3-4-4 og 2-0-5-6. Nord kan sikkert doble, men over 3ru ender han vel på 3NT uansett?
Hvis syd får vist 10 kort i minor, er det i alle fall en sjanse til å komme i ruterkontrakt, men etter å ha åpnet med 1kl og motparten melder inn, er dette spillet over for NS.

Jeg liker også å åpne med lengste farge, men de gangene jeg ser at jeg ofte ikke får vist noen av dem vil det kunne være best å vise hånda som 5-5 i minor. Da må jeg starte med 1ru.

Får vi melde i fred, går det meste bra. Dess svakere vi er, dess oftere vil motparten melde inn. Enda et argument for å starte med 1ru.

siden du spør :) ..ville ha X 2hj, så får en se hva det bringer... Får vel alltids mulighet til å melde 3N om du ikke får noe svar du ønsker?

Totalt 7 kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.