Et innlegg fra bloggen Snorre Aalberg Snorre Aalberg

To hverdagsquiz..

A:

Første hånd med alle i sonen. Hva åpner du med? 1kl eller 1ru?

E3
-
KKn987
K109765

B:

Passer du eller hva?

E3
-
KKn987
K109765

Du   Nord Øst Syd                                                                                               
1kl pass 1sp 2hj                      
pass pass 3NT pass                      
    ?

Kommentarer

Enig med Hegge. Når fargene er for tynne til at du kan melde den høyeste 2 ganger, så åpner man med den høyeste; ergo 1ru. Je hadde aldri passa 3nt heller. Hånda ser ut som trumf og da får vi heller lande i 4nt om det er der makker mener vi skal være. Å havne i 5/6minor er ikke mer spekulativt enn å spelle 3nt med slike hender. Som du sjøl sier, så kan ikke makker sniffe at du ikke har 2344

A: Ja, det kan oppstå problemer, men nei jeg åpner ikke på annet enn 6 kortsfarge når jeg har det og åpning..altså definitivt 1kl ..

B:Du prøver fortsatt å få verden til å spekulere i å la være åpne 1 kl med alle typer hender der du har ruter :) ..men PASS siden makker ikke er ute etter info, siden han vet du kan ha denne type handen.. ..Om du da ikke definerer 3N her som noe "spesielt" i eget system... amen.

A: Jeg liker vanligvis å åpne med den lengste fargen, men med begge minor og minimum blir det 1 ruter. Planen etterpå er å melde 2 NT good/bad hvis jeg får muligheten til det, som viser en hånd man vil kjempe om kontrakt med. Vanligvis en lang ruter eller begge minor, eventuelt 4-kort støtte i makkers major.

B: Denne possen ville jeg aldri kommet opp i uansett, men siden du har tvunget meg dit må jeg melde pass fordi jeg er utmeldt.

God helg!
mvh Kristoffer Hegge

Totalt 3 kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.