Et innlegg fra bloggen Snorre Aalberg Snorre Aalberg

To "enkle" spill

Du har helt sikkert ikke noen problemer med disse to spillene (begge fra KM i Vest-Agder), men makkeren din sliter kanskje?

  Du har meldt deg opp i 6NT og får hjerter ut. Du har ikke noen valg, men må legge liten i  bordet. Damen vinner heldigvis stikket.

Hvilken plan har du?

Jo, du må ha ruterstikk. Det er ingen vits i å ta kappen, fordi du vil uansett måtte gi bort et ruterstikk. Derfor er det best å starte med en liten mot damen, så du spiller en tass til damen som vinner. En glimrende start!

Når ser kløveren fristende ut og faller knekten har du tolv stikk. 3+2+2+5 = 12. Men sitter ikke kløveren, har du et problem. Tar du for EKD og den ikke sitter, må du gå tilbake til ruteren fordi det holder ikke med fire kløverstikk. (3+2+2+4 = 11). Hvis du nå gir bort et rutersttikk, kan den som kommer inn ha kløverknekten å ta for.

Derfor skal du spille mer ruter etter å ha fått for damen. Best en liten fra hver hånd. Nå vinner du 6NT om enten ruteren sitter 3-3 eller kløveren gir fem stikk.
     
     

 

  Det er ikke sikkert du er enig med vest sine meldinger, men det er ikke poenget.

Vest starter med hjerter ess og mer hjerter. Øst har tre og syd to. Spar til damen og din konge. Du spiller spar knekt opp igjen og syd sukker tungt når øst legger styrke i kløver.

Ruter konge og ruter dame som syd stikker over og tar for ruter knekt. Makker følger.

Nå spiller syd enda en ruter. Stjeler du?
     
  Nei, selvsagt gjør du ikke det i posisjonen til venstre. Hvis du gjør det, kan du ta for spar 10, men så må du spille hjerter til  dobbelrenons og kløvertaperen forsvinner.
Du kaster bare hjerter på den første ruteren og enda en på den neste. Kløver mot esset stjeler du heller ikke, men så tar du og makker resten når han har kløverkongen. 

Lett!

Her er alle kortene (vridd)


   

Kommentarer

På det første spillet får du også med deg Kx i ruter til venstre.

Totalt 1 kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.