Et innlegg fra bloggen Snorre Aalberg Snorre Aalberg

Svar på Quiz 2

Som lærer er jeg opplært i å gi rask tilbakemelding på prøver. Derfor kommer fasiten allrede nå. Skal du svare på mine spørsmål, er det altså ingen grunn til å vente.

  Lars Arthur var tøff i det forrige spillet der han meldte 6hj, mens her var han veldig forsiktig og løfta til 5kl i mangel av røde cuebid. 4NT er kanskje Blackwood, kanskje ikke? I ettertid sier han at et "fake-cuebid" av 4ru er best.

Erik Berg var ikke død og fulgte opp med 5sp over 5kl. Nå var det veldig tamt  passe vel, unge menn, men pessimismen fra forrige melderunde hadde satt seg fast?

+680 var likevel uavgjort spill fordi Geir Helgemo meldte 4sp (kke 4kl) over 3NT. Da gikk det i alle fall pass rundt.
     
     

 

Kommentarer

Kan dere være så greie å skrive under (over) med fullt navn?

Helt enig i at 4NT som RKCB i en slik situasjon er forrige århundrets meldeteori, men det viser seg det er vanskelig å modernisere system og metoder i et litt forgubba miljø hvor systemutvikling ikke akkurat står høyt oppe på prioritetslista hos den gemene hop. En støtter seg alt for mye til våre forgjengeres metoder istedenfor å prøve å tenke nytt og selvstendig er min oppfatning.

Klart det må være mer frekvent at du har et cue-bid å ta med når du er såpass sterk at du vil benytte RKCB for å forsøke å kartlegge om det skal spilles på 6- eller 7-trinnet. I verste fall må man "fake" et cuebid (ala last train).

Hei,
Dette spillet viser at en trenger noen avtaler på plass for å melde slemmer.
Å bruke 4 NT som RKCB i denne situasjonen er vell forrige århundres meldeteori. I dag viser vell 4 NT partall antall ess.
I denne situasjonen bør øst enten spørre etter antall key cards f.eks ved 4D som som spørsmål etter ess.
Alternativt som vanlig i 4 div, at 4 minor i trumffargen spørr etter ess. Da viser Øst antall ess 4Ruter hvis 1430 eventuelt 4Hjerter med 0314

Totalt 3 kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.