Et innlegg fra bloggen Snorre Aalberg Snorre Aalberg

Styrke eller fordeling fra dobbelton?

Dere som er unge, vet kanskje ikke at i gamle dager brukte vi høyt kort som styrke, som regel kombinert med norsk fordeling. Derfor hadde vi aldri noen vansker med å vise en dobbelton på makkers essutspill fordi det høyeste kortet var både styrke og rett fordeling. Når alle spiller med lite kort som styrke og fremdeles norsk fordeling, sliter noen litt med å vise fram en dobbelton. Skal du legger den minste eller den høyeste? Hva ville du lagt på makkers essutspill på hånda under?
Det "korrekte" kortet i er toeren. "Fortsett fargen, makker", men jeg har skrevet MANGE ganger om at ingen signaler og konvensjoner må slå sunn fornuft. I dette spillet bør du se at det haster å få kløverskiftet, Hvis du tar sparstjelingen med en gang, er det stor sjanse for at kløverstikket forsvinner.
Derfor skal du legge sekseren som svakhet og i første omgang si at du ikke vil ha en stjeling. Makker skifter kløver sånn at dere får satt opp kløverstikket. Spillefører tar sikkert kappen og etter kløverkongen kan du f.eks ta for de røde essene og så spille spar to. Skjønner ikke makker tegninga nå, er det bare å bytte han ut.

 

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.