Et innlegg fra bloggen Snorre Aalberg Snorre Aalberg

Stenberg

er en konvensjon nesten alle norske spillere på et visst nivå bruker. Det finnes mange varianter, men jeg tror den vanligste er omtrent slik:

1M - 2NT
                  Ny farge viser (litt) tillegg
                  3M er det svakeste en kan melde.

1M - 2NT
3X -  3M    spør etter singelton,

1M - 2NT
3X - 3NT   spør etter ekte kontroll.Dette er vel og bra, men problemet noen ganger er at verken åpningshånda eller svarhånda får vist styrken skikkelig. De er ingen som på en måte kan slå av for tidlig, fordi makker kan være sterk. Her er et spill fra kampen mot Østerrike som viser hva jeg mener

  3kl -> Ikke min
3hj -> har du en singel makker?
4ru -> Ja, her


Jeg vet som sagt ikke hvem som skulle gått ned i 4hj. Espen tør ikke, fordi singel ruter var jo flott. Makker kan enda ha både sparesset og kløverkongen (tror jeg), og da står dette på trumfen. Melder Espen 4hj over 4ru, vil makker tro at singel ruter ikke var noe greit.

Boye melder bare som systemet sier. Han har en fin 6-4 hånd, men 11 poeng blir aldri mer enn 11 poeng.

Terrano i syd må sitte og sove. Ellers hadde han dobla 4sp, fått den fargen ut og tatt beita. 

 
Boye får trumf ut og spiller tøft. Hadde han bare hatt et par mindre hjerter på hånda, ville han rukket både å godspille og hente ruteren, men det går ikke nå. Trumfen stakk han på hånda og spilte ruter til esset og ruter til stjeling med trumfesset. Så hjerter til bordet s knekt og nok en ruter til høy stjeling. Ut med den siste trumfen og en litt anonym kløver seks (ikke fireren) mot bordet. Nord sov like mye som syd gjorde i andre spill, så han la femmeren sin. (skulle lagt åtteren uten at det betyr noe denne gangen)

Boye la elegant en liten og hadde sparkongen beskyttet. Nå hadde Boye laget seg to inntak (kløveresset og en kløverstjeling) til først å godspille den trettende ruteren, så hente den. Aktuelt hadde det gått like fint å stikke med kløveress og spille kløver mot damen, men det hadde blitt feil med kongen i nord.

Kommentarer

Vedr. valg av spilleføring : I stikk 2 spilles ruter til ru 8 i bordet . Da er det vel 11 stikk

Hei Snorre.

Gøy at du følger oss så tett selv om du er hjemme i Norge! Vi har vært borti dette problemet før (man føler seg i svakeste laget til å melde av singletonen i tangentfargen), og nå har vi spikret ny avtale: Gjentas sidefargen (her kløver) viser det kortfarge i tangentfargen (her ruter) og dårligere kort enn om man melder 4 ruter. Dermed gjøres det plass til et "last train" (her 4 ruter) slik at man kan stoppe på et hakket mer behagelig nivå.

Hilsen Boye

PS. Det ble en ekstra trumfrunde i spillbeskrivelsen din, men regner med at de fleste "tog'an".

Totalt 2 kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.