Et innlegg fra bloggen Snorre Aalberg Snorre Aalberg

Stakkar Geir Helgemo

Jeg har verka i mange år for å skrive om spillet der Geir løste sparen med 973 mot EK62. Nå ser jeg at det får pris for "Århundrets spill" og da klarer jeg ikke være stille mer. Jeg er helt sikker på at Geir Helgemo sitter enten i Monaco eller på Heimdal og ler av oss bridgejournalister som skryter av spillet. Geir skal ha priser i bøtter og spann for både spillføringer og motspill, men dette spillet er bare vas.Det er kanskje noen få som ikke har sett spillet enda, så her er det. Vi ser allerede i meldingene at Geir er i lekemodus. Å hoppe til slem men en bråte tapere og makker bare har passet, er jo galematias. Det kunne fint vært at 2ru var det høyeste NS kunne vinne på dette spillet. Hjerterkongen til stjeling, en gang trumf og så spar til syveren og knekten. Når øst spilte spar fem opp igjen, la Geir liten (!) og bordets nier vant. På EK i spar forsvant kløveren.

Argumentet fra journalistene skal være at vest ikke tenkte på en liten spar mot nieren og derfor ikke hadde verken ti, knekt eller dame. Alle som har spilt bridge mer enn en måned, legger liten i andre hånd når bordet ikke har honnører. Uansett hva Geir Helgemo skulle ha i spar, vil det være rett å legge liten. Han har aldri f.eks to honnører og tieren. Da spilles fargen annerledes.

Så sies det at øst skulle ha falsecarda med knekten. Han kunne vel hatt alle kombinasjoner med knekten? Kn10x eller DKnx f.eks. Han kunne til og med hatt åtteren, f.eks Kn82 og stukket med knekten. Hvis øst hadde spilt like lenge som den måneden makkeren hans har gjort, skjønner han at åtteren og knekten er akkurat like store.

Det tredje argumentet var at øst ikke spilte kløver da han var inne. Noen ganger spiller en bare en farge og det kunne akkurat like gjerne vært spar som hjerter eller kløver.

Jeg benekter ikke at det var tøft av Geir å legge liten, men da burde han fått en pris for å være "spektakulær", "dristig", "modig", "uredd" eller noe sånt. Han er kanskje flink til å "lese" motparten, men spillet har ingenting med bridgeferdigheter å gjøre. Sparen 3-3 er litt mer enn en tredjedels sjanse og dett er dett.

Hadde nå øst spilt en hjerter og Geir så gikk inn i bordet og dro nieren, kunne jeg kanskje vært enig at det var verdt ei gratis pølse med brød for å ikke være redd for å dumme seg ut. Nå sier journalistene at "Geir hadde planlagt å gå inn i bordet og dra nieren". Det hadde selvsagt Geir aldri tenkt, Han er en alt for god bridgespiller til å gjøre det. Messi har fått pris for de frisparkene han har skudd i vinkelen, ikke for de han har planlagt å gjøre det samme med.

Hadde jeg spilt likedan, hadde alle i Kristiansand ledd av meg. Hadde Per Breck spilt sånn, vet jeg hva ryktene ville hatt det til. Hadde Lotan Fisher spilt på denne måten, ville han blitt spikra opp til korsfesting. Stakkar Geir Helgemo får prisen for århundrets spill!!

Jeg har to foklaringer til at spillet gikk slik:

A: Det gikk ei flott dame med svære brøster forbi, sånn at Geir ble perpleks og mista sekseren på bordet. Det har skjedd før. Bare spør kaninen.

B: Geir så selvsagt posisjonen og fikk innmarilyst til å skape en historie. Det kunne jo hende at noen journalister var så dumme at de gikk rett på?


B vet vi er rett. Det vil ikke forundre meg om A er rett også:

______________________________________________________________________________

Kommentarer

Selv om dette blogginnlegget var en skivebom etter min mening støtter jeg ikke Grimes forslag om å vurdere å kutte ut som NBF-blogger. Vi trenger litt underholdning og galskap!

Jeg kan strekke meg til at et overstikk i 2ru er å forvente. Ellers takk til Geir for kommentar til spillet. Flott å se at selv de beste gidder bruke tid på å lese vaset mitt.
Jeg leser også oppforndringen om å trekke meg som blogger. En litt enklere variant er å slutte å lese det jeg skriver.

og Per Ove Grime har helt rett i at jeg skreiv dette etter at fruen hadde lagt seg. Jeg fikk ikke sove og fant ut da at jeg skulle underholde dere litt.

og når Geir Helgemo sier at sjansen for sparsits sånn eller sånn har forandret seg med vest sin åpning, er det rett. Men ikke med enn med 1/13 på grunn av at øst har en ledig plass mer enn vest.

Er lov å være uenig Per :)

Og der er eg totalt ueinig med Per Grime.

Eg syns du har ein flott blogg, Snorre! Av og til går det kan hende litt for fort i svingane, men det bør tolast av oss som er trofast leseskare.
Eg er inne kvar dag for å sjå om det er nye ting frå deg, og eg kjem til å savna spalta di i BIN.

På tide å gi seg her nå Snorre. Igjen tråkker du i salaten. Du bør vurder stillingen din som blogger. NBF bør finne en som har greie på bridge og kan skrive uten at det blir personlig sjikane. Og ikke en som kjeder seg en søndags kveld når kona har lagt seg.Flaut å lese det du skriver mange ganger. Ta din hatt og gå Snorre,NBF er best tjent med det !
Per Grime

Her tuller du bra Snorre, vanskelig å gå beit i 2 ruter

Hei Snorre,

GH er ikke meg, og vanligvis ville jeg aldri gidde å kommentere dine personlige og til dels flåsete meninger. Her blir det imidlertid nødvendig med et svar, da dette spillet er et av de jeg er mest fornøyd med i løpet av mer enn 30 år ved bridgebordet. Prosenter er vel og bra, men disse endres jo i løpet av meldingene, og sjansen for sparen 4-2 er 48 % i utgangspunktet og helt klart større etter vests svake 2 åpning. Dermed er det flere sparsitser som er interessante, nemlig alle med åtteren dobbel i vest, enten det er 8x, 108, Kn8 eller D8. Da åtteren ikke kommer på første gang er det bare 8x som er interessant, og da jeg regnet med at vest nok hadde tenkt i hvert fall et lite sekund med tieren tredje, var det bare damen tredje jeg var bekymret for. Østs motspill samt sjansen for 4-2 sits gjorde at jeg spilte på det jeg mente var beste sjanse og lyktes med det. Meldingsforløpet var også ganske naturlig, da man må ta en avgjørelse når meldingene starter på 4-trinnet. Tieren tredje i ruter og dobbel spar kan godt være nok til 12 stikk i ruter og er neppe for mye å be om. At en spiller av ditt kaliber forventer å vinne 2 ruter på kortene er imidlertid forståelig:)

Mvh
Geir Helgemo

Fint om dere skriver fullt navn. Er GH Geir selv? Fint da med en kommentar fra han om dette spillet og hvordan han ressonerte.
Ikke gjør dette til noe mer enn det det er. Alle vet at jeg ikke tror på at noen "kjenner" hvordan det sitter. Det er helt ok å ta en sjanse og gjette på noe. Poenget mitt er at slike spill ikke bør få priser fordi det har etter min mening ingenting med bridgeferdigheter å gjøre. Hvis jeg har EDx mot Kn10x og topper ut kongen singel bak, skal jeg vel ikke ha ros for det?

Dette spillet er jo flott av Geir Helgemo. Det er oss bridgejournalister jeg harselerer med.

Logg inn for å skrive kommentarer.