Stakkar Geir Helgemo

Antall kommentarer: 12, Sider: 1

Selv om dette blogginnlegget var en skivebom etter min mening støtter jeg ikke Grimes forslag om å vurdere å kutte ut som NBF-blogger. Vi trenger litt underholdning og galskap!

Jeg kan strekke meg til at et overstikk i 2ru er å forvente. Ellers takk til Geir for kommentar til spillet. Flott å se at selv de beste gidder bruke tid på å lese vaset mitt.
Jeg leser også oppforndringen om å trekke meg som blogger. En litt enklere variant er å slutte å lese det jeg skriver.

og Per Ove Grime har helt rett i at jeg skreiv dette etter at fruen hadde lagt seg. Jeg fikk ikke sove og fant ut da at jeg skulle underholde dere litt.

og når Geir Helgemo sier at sjansen for sparsits sånn eller sånn har forandret seg med vest sin åpning, er det rett. Men ikke med enn med 1/13 på grunn av at øst har en ledig plass mer enn vest.

Er lov å være uenig Per :)

Og der er eg totalt ueinig med Per Grime.

Eg syns du har ein flott blogg, Snorre! Av og til går det kan hende litt for fort i svingane, men det bør tolast av oss som er trofast leseskare.
Eg er inne kvar dag for å sjå om det er nye ting frå deg, og eg kjem til å savna spalta di i BIN.

På tide å gi seg her nå Snorre. Igjen tråkker du i salaten. Du bør vurder stillingen din som blogger. NBF bør finne en som har greie på bridge og kan skrive uten at det blir personlig sjikane. Og ikke en som kjeder seg en søndags kveld når kona har lagt seg.Flaut å lese det du skriver mange ganger. Ta din hatt og gå Snorre,NBF er best tjent med det !
Per Grime

Her tuller du bra Snorre, vanskelig å gå beit i 2 ruter

Hei Snorre,

GH er ikke meg, og vanligvis ville jeg aldri gidde å kommentere dine personlige og til dels flåsete meninger. Her blir det imidlertid nødvendig med et svar, da dette spillet er et av de jeg er mest fornøyd med i løpet av mer enn 30 år ved bridgebordet. Prosenter er vel og bra, men disse endres jo i løpet av meldingene, og sjansen for sparen 4-2 er 48 % i utgangspunktet og helt klart større etter vests svake 2 åpning. Dermed er det flere sparsitser som er interessante, nemlig alle med åtteren dobbel i vest, enten det er 8x, 108, Kn8 eller D8. Da åtteren ikke kommer på første gang er det bare 8x som er interessant, og da jeg regnet med at vest nok hadde tenkt i hvert fall et lite sekund med tieren tredje, var det bare damen tredje jeg var bekymret for. Østs motspill samt sjansen for 4-2 sits gjorde at jeg spilte på det jeg mente var beste sjanse og lyktes med det. Meldingsforløpet var også ganske naturlig, da man må ta en avgjørelse når meldingene starter på 4-trinnet. Tieren tredje i ruter og dobbel spar kan godt være nok til 12 stikk i ruter og er neppe for mye å be om. At en spiller av ditt kaliber forventer å vinne 2 ruter på kortene er imidlertid forståelig:)

Mvh
Geir Helgemo

Fint om dere skriver fullt navn. Er GH Geir selv? Fint da med en kommentar fra han om dette spillet og hvordan han ressonerte.
Ikke gjør dette til noe mer enn det det er. Alle vet at jeg ikke tror på at noen "kjenner" hvordan det sitter. Det er helt ok å ta en sjanse og gjette på noe. Poenget mitt er at slike spill ikke bør få priser fordi det har etter min mening ingenting med bridgeferdigheter å gjøre. Hvis jeg har EDx mot Kn10x og topper ut kongen singel bak, skal jeg vel ikke ha ros for det?

Dette spillet er jo flott av Geir Helgemo. Det er oss bridgejournalister jeg harselerer med.

Dette er bare vas Snorre.

Prosentrekning er bra, og viktig kunnskap å ha med seg i verktøykista. Men ein av mange grunnar til at Geir Helgemo er verdas beste, og du ikkje er det, er at bridge er så utruleg mykje meir enn prosent.
På same vis som litt informasjon om fordeling øydelegg "eight ever, nine never" så vil Geir få informasjon ved å vera ved bordet. Informasjon som du ikkje får med deg, Snorre. Av di du reknar prosent. Eg syns spelet er genialt!

Har siden din blitt "spammet"?

Har siden din blitt "spammet"?

Logg inn for å skrive kommentarer.