Et innlegg fra bloggen Snorre Aalberg Snorre Aalberg

Spill fra Champions Cup (6)

De fleste vet sikkert at Allegra (Lavazza) vant sin fjerde tittel på rad. Det var imidlertid hard kamp mot et velspillende tysk lag, Bamberger. Tyskerne ledet klart etter den første sesjonen, men så tror jeg nervene tok dem. Eller hva sier du om det første spillet i andre halvrunde?

  Alt ser helt greit ut fram til 4sp, selv om jeg kanskje synes vest har strukket hånda si. I Slik jeg oppfatter meldingene har vest gått et par omveier og dermed vist en god løft til 4sp. En annen ting er at vest muligens ombestemte seg da makker meldte 3NT og fant ut at ruteren kanskje var et svakt punkt.

Øst oppfatter vest som noe sterkere enn han aktuelt var og gikk på med Blackwood. Det er bare å flytte vest sin hjerter konge over til spar og kontrakten står som et seil uten spar ut. Med spar ut går det an å godspille hjerteren.
     

Øst passer (!) 4NT og går tre beiter med ruter ut. Det er "bare" å dukke ruteren to ganger og så ta hjerterkappen, men en like god spilleføringi 4NT er kanskje EK i hjerter og så sparkappen. Dette fordi at en kan ikke se at ruteren sitter 5-3. Slik spilte tyskeren og gikk to beit.

I 3NT er det opplagt å lasje ruteren to ganger og så seile hjerter ni. Skulle nord ha en ruter til, sitter fargen 4-4 og 3NT går enda hjem. Det blir beit kun hvis nord har hjerterdamen sammen med femkort ruter.

Ikke akkurat imponerende at ingen av lagene klarer å komme i sparkontrakt der det alltid er minst elleve stikk.

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.