Et innlegg fra bloggen Snorre Aalberg Snorre Aalberg

Små marginer

Hvis er ser isolert på resultatlista fra Seriemesterskapet, virker det som Hauge tok en klar seier. Det er langt fra tilfellet, fordi det var noen yderst få spill i siste kampen som avgjorde. 
At Nils gikk 1100 i 2rux er litt tilfeldig og uheldig. Det er nok i ingen vits å melde seg på i slike spill, i alle fall med en passet makker, men vi har gjort det alle sammen ustraffet. En vinner ikke i bridge ved å tro at en skal passe seg til seier, men dette var i alle fall ikke gangen å doble 1hj.

Spillet under er et spill der Boye Brogeland vurderer bedre enn Asbjørn Kindsbekken. Boye spiller ut hjerteress, mens Kindsbekken inviterer.Med sparesset er det liten vits i å spille ut en liten hjerter. Spillefører har ofte bare Dx i hjerter og da er det viktig å ikke gi bort stikk for den. Forbindelsen har ØV i spar hvis øst skulle hatt f.eks Knxx i hjerter og syd Dx. Eller som sitsen er her. Motparten har ikke invitert, så det er meget mulig at de har åtte minorstikk når de kommer inn. 13 fortjente IMP.

I første halvrunde vant Hauge syv spill med små IMP'er, blant annet tre femmere. De er også viktige, spesielt i innbyrdes oppgjør. I lagkamp må en være mye forsiktigere enn i par, men det går ikke an å være for passiv heller. Boye var flink og passet ut 1sp og vant akkurat syv stikk. På den andre bordet kom NS i 2sp med en  beit. 5 IMP. Jeg vet ikke om vest bør melde 1NT i utdøende over 1sp, selv i lagkamp. Denne gangen vinner ØV lett 1NT.Hadde det vært feil å melde 1NT i vest i utdøende. f.eks hvis nord hadde vært sterk og kunne doblet for å vise tillegg, hadde jeg vel skrevet "GALEMATIAS" når Kindsbekken betalte ut 800 i stedet for 80. 

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.