Et innlegg fra bloggen Snorre Aalberg Snorre Aalberg

Reprise 1 & 2

Jan Tore Berg har ingen kjempelang karriere som bridgespiller helt på norsk toppnivå. Vel har han spilt kort i mange år, men det er først det siste tiåret  at han virkelig har vist seg fram som en av de aller største stjernene våre. Landslagsplassen til EM i 2012 var helt fortjent. Her er et av de tøffeste spillene jeg har skrevet om noen gang. Enkelt, men genialt.

Spillet er fra en privat lagkamp på BBO. Det er kanskje noen som tror at en uhøytidlig PC-bridge en søndag kveld ikke er prestisjefylt. Dere må tro om igjen, fordi konkurranseinstinktet hos de fleste er sterkt og de gis ikke ved dørene noen gang. Ronny regna med at far Kai ville spille ut et svart kort som sannsynligvis ville gi bort både stikk og tempo. Han visste at NS hadde bare syv hjerter til sammen og at makker derfor hadde to. Med hjerter ut holdt det å få han inn en gang for å ta beita. Det kom hjerter syv ut til nieren og spar tilbake. Jan Tore vant hjemme og telte til åtte sikre vinnere. Med ruterkongen bak ville motparten kunne ta fem stikk, men det fantes det medisin mot. Hjerter i stikk tre!!

Som makker i nord tenkte jeg at nå har det klikka for Larvik-gutten, men av erfaring vet jeg at bak det som ser ut som en svært underlig plan, ligger det ofte som regel en genistrek. Ronny kom inn og kunne ikke ta mer enn tre hjerterstikk til sammen uten å godspille det niende i hjerter for spillefører. Han fortsatte i spar, men nå kunne Jan Tore farefritt ta ruterfinessen fordi forbindelsen til det fjerde hjerterstikket var brutt.
  
Motto: Angrep er det beste forsvar!!

_________________________________________________________________________

Taper på taper

 

er velkjent teknikk som spillefører, men i dette spillet hadde jeg en opplagt taper og en annen som ikke var så lett å se ved første øyekast.


Jeg husker ikke verken hvem jeg spilte med eller mot i dette spillet, men poenget er like fint for det. Det kom EK i kløver og mer kløver. Jeg var i ferd med å kaste ruterdame fordi det måtte jo være en klink taper? Vent litt, det haster jo ikke å kaste ruterdamen. Jeg lar en spar gå først. Sitter den 3-2, kan jeg jo kaste ruterdamen etterpå.


Nå fikk jeg belønning, fordi etter å ha tatt ut trumfen tok jeg for to høye spar og oppdaget at sparen satt 4-1. Jeg tok for ruter ess og var sjeleglad for enda å ha ruterdamen i behold. Den brukte jeg til å spille inn vest og fikk det tiende og kontrakten når han måtte spille til dobbelrenons. Tre tapere i minor var alt!

 Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.