Et innlegg fra bloggen Snorre Aalberg Snorre Aalberg

Oppsummering Nordisk

Om ikke så alt for lenge håper jeg å få noen ord fra kaptein Vennerød om hans vurdering av innstatsen på Færøyene. Det var hektiske dager og hjemreisen var visst også på et tidspunkt som var rimelig ukristelig. Derfor drøyer det sikkert litt, men vi venter i spenning. Jeg har også spurt alle parene om en kommentar til turneringa. Det kommer forhåpentligvis noen ord

Jeg hadde en hyggelig prat med Jan Tore Berg og Nils Kvangraven i går. Begge er skuffet over resultatet, men understreker at det er små marginer.

"Vi hadde 6 skikkelige drittspill og jeg må nok ta på meg skylda for de fleste av dem. Minst fire i alle fall," sier Jan Tore. "Ut over det synes jeg prestasjonen vår var bra. Jeg mener vi leverte plusslister i mange kamper, men hadde selvsagt mer inne. Du må ikke være så opptatt av å finne fasitsvar i bridge, Snorre. Om du skal splintre på tre trumf, er umulig å si er rett eller galt. En gang blir det innertier, mens en annen gang blir det feil. Bridge er marginalt og vi må både tørre og få lov til å gjøre det vi tror på. Når et "stunt" blir galt er det litt surt å få  kritikk for aksjonen. Vi vet at det vi gjør kanskje ikke er matematisk korrekt, men bridge handler om mer enn sannsynlighet og statistikk. Det samme gjelder den åpningshånden du har lagt fra som et problem (EKDxx,xx,KD,xxx). De aller fleste er enige i at dette ikke er 1NT-åpning, men i det aktuelle spillet var det bare å flytte trekortfargen til tokortfargen og motsatt. Da hadde 4sp stått og du hadde sannsynligvis ikke skrevet om spillet i det hele tatt"

Jeg spør Jan Tore om han mener han har styrket sin sjanse for nye opptredner på landslaget og svaret kommer kjapt. "Det tenker jeg null, niks og nada på. Jeg og PIL kommer tl å spille så godt vi kan framover og vi har planer om å være med på flere større turneringer i tida som kommer. Resultater og prestasjoner der kommer til å ta seg av snakkinga. Bare vent til EM i Tromsø!"

Nils Kvangraven er også skuffet over egne prestasjoner, men mener at bildet er nyansert. "Vi spilte en skikkelig møkkakamp mot Færøyene, men ellers var det mye grei bridge. Jeg tok noen sjanser som godt kunne blitt rett, men denne gangen ble det mer stang ut enn stang inn. Sånn er det bare noen ganger. Terje vil nok at vi skal spille enda mer "støtt, jevnt og trygt", mens jeg klarer noen ganger ikke å holde meg i skinnet. Bridge handler også om å skape plusser. Ingen passer seg til seier i internasjonal bridge. Vi hadde ingen meldemisforståelser eller forglemminger. Systemet vårt er rimelig omfattende og krevende, så det synes jeg lover bra for framtiden.

_______________________________________________________________________________-
Takk til dere begge!! Jeg har ikke så mye å tilføye til det som disse to sier. Det er selvsagt alt for dårlig å bli nummer fem av seks lag i Nordisk. Jeg har enda ikke fått noen ord fra Allan eller Terje, men tallenes tale for deres prestasjon er ikke mye å hoppe i hatten for. De hadde stygg minus på butleren i begge halvdelene av turneringa, men det ligger helt sikkert ting bak deres prestasjon også. Vi får se om det kommer en kommentar fra dem. Christian  Vennerød sin vurdering er også spennende å få se.

Jentene tok bronse, et resultat om kanskje var omtrent som forventet. Danmark og Sverige har nok bedre lag enn oss for tiden. Det var bare 5 VP opp til sølvet og begge parene scoret fin pluss på  butleren. Jeg håper parene selv kommer med en aldri så liten egenevaluering av innsatsen.

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.