Et innlegg fra bloggen Snorre Aalberg Snorre Aalberg

Om å falle for eget grep!

De som så den BBO-sendte kvartfinalen mellom ABAX og Stabell i formiddag, har kanskje nå utpå ettermiddagen kommet seg etter latterkulene. Det var ikke Stabell det var grunn til å le av, fordi det laget spilte veldig bra. Det andre laget, som undertegnede var en del av, spilte ikke så bra. Mildt sagt, noe sluttsifrene 122 - 25 forteller.

Etter nå ha blitt rævkjørt i 15 spill, var det klart for det siste. Jeg hørte PC til BBO-operatøren riste av latter da meldingsforløpet var over. Det så ut som jeg og Ole Kopstad hadde en misforståelse, men det hadde vi ikke. Historien er slik og det er med skam jeg forteller. Hadde bloggen min vært en anelse mer serøis enn den er, hadde spillet blitt rammet av både sensurmyndighetene og korrekruttleserstaben.
Vi spiller med skjermer og jeg satt på samme side som Peter Marstrander. Jeg alerterte 3kl, men Peter passet med en gang uten å spørre. 3kl viser 5-5 i rødt, men jeg trodde det var sperrebetont i disse soneforholdene. Det er det ikke, har jeg (tydelig) blitt fortalt av makker at det ikke er. Styrken er ubegrenset:

Etter omtrent 10 sekunder spør Peter hva 3kl er og jeg forklarer som sant at det viser 5-5 i rødt og en svak hånd. Jeg skal ikke overtolke mine evner til å lese motpartens ansiktsuttrykk, men jeg mener han blunket litt kjappere enn han gjorde i sekundene før. Det stemmer nok ikke.

Dessverre fikk jeg denne ideen for meg. "Syd har straffepasset med kløver og en sterk hånd. Siden makker er kort i kløver, har også åpneren kløver. Han vil ikke kunne skjønne at makker har kløver når jeg omgjør makkers Michaels til spill. Hvis dette ressonementet stemmer, står det slem i kløver NS, men de klarer ikke avsløre meg når jeg passer"

Som tenkt, så gjort. Jeg passet 3kl og Rune Andersen i nord passet (som "planlagt") Noe av konklusjonen var rett. Det sto slem i spillet, men det var vår vei i hjerter. Mange bord hadde 980 øst-vest, men stakkars Ole Kopstad gikk fem beiter i 3kl.

Om det er noen trøst, Ole, så angrer jeg som en hund. Hadde jeg spilt med en makker med dårlig hjerte, kunne jeg blitt anmeldt for drapsforsøk.  Unnskyld i all offentlighet, min gode venn!!

Kommentarer

Lenge side jeg har fått meg en så god latter, kongehistorie :)

Totalt 1 kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.