Et innlegg fra bloggen Snorre Aalberg Snorre Aalberg

Norge leder med 28 spill igjen

Etter fire av de seks sesjonene i Juniorfinalen i Tyrkia, leder Norge med 17.5 IMP over Nederland. De tre første var så jevne som overhode mulig, men så fikk vi inn et par svinger.

 

Juniors KO - After board 14 of segment 4 c/o 1 Tot 2 Tot 3 Tot 4 Tot 5 Tot 6 Total
Norway NORWAY 0 23 23 42 65 30 95 38 133 0 133 0 133
netherlands NETHERLANDS 4.5 22 26.5 35 61.5 32 93.5 22 115.5 0 115.5 0 115.5


I lagbridge handler det ofte om å melde de rette slemmene. I spillet under kom Nederland bare i utgang, mens Eide- Ellingsen meldte seg lett fram til 6hj. Du ser ikke starten av meldingsforløpet, men det gikk 1hj-2ru-2hj-3hj-3sp fram til Kristian Barstad Ellingsen meldte 3NT ("Jeg er interesssert enda"). Harald var flink når han tok opp enda en gang . Slike slemmer ser veldig lett ut å melde etterpå, men selv om vest har fine honnører er det en tam hånd han har,
I første sesjon gikk den ene Nederlenderen amokk og skulle teste gliden. Hadde dette gått bra, ville han hatt et gedigent mentalt overtak. Han gikk fortjent to dobla beiter og masse IMP ut mot 420 norske poeng på det andre bordet.

Så løp Hegge - Grude seg inn i et systemhull jeg tror de deler med mange av oss andre. Over 3kl ønsker Kristoffer å komme med en mild sleminvitt i kløver. Han har bare 13 hp, men fine kort hvis de passer med makker sine. Problemet er at 3kl over 2ru vil være spørsmål om videre fordeling og det vil ikke gjøre han så mye klokere, i alle fall hvis han ikke får minst firekort kløver i svar. Derfor hoppa han bare til 3NT.
Nederland meldte og vant 6kl. Slik det sitter, spiller ikke den kontrakten seg selv med f.eks et rødt kort ut fra vest. Det er ikke verre enn at etter to ganger trumf, må spillefører passe på å spille spar mot ED to ganger sånn at ikke en honnør blir stjålet, fordi da kan øst spille sin fjerde trumf og syd ble hengende med en spartaper.

Så var Norge litt heldige når øst meldte inn sparen sin. Da fant vi heldigvis ikke 4-4 i spar, men havna i 5ru i stedet. 4sp kunne ikke vinnes med 5-0 sitsen, men i ruterkontrakt forsvant det små spar på hjerteren:Så kom enda en slem der Norge meldte bra.

Det virker som 3sp viser begge minor og da betyr 4kl fra Kristoffer at han har hjerterfarge. Over 5ru gir han makker muligheten til å velge slem med 5NT. Gi Øst en hjerter mer og en spar mindre, så vil de komme i 6hj. På det andre bordet ble Nederland også presset sånn at de kom i hjerterslemmen. Med to ganger ruter i utspill, vokste det fram et hjerterstikk i nord. :-)

Nederland kan også melde og blåste ut i denne 25 hp-slemmen i spar. Norge var på vei, men stoppa på 5-trinnet. Denne kontrakten spiller heller ikke seg selv med EK i ruter ut, men det ble tolv stikk på begge bord.

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.