Et innlegg fra bloggen Snorre Aalberg Snorre Aalberg

Noen spill fra de siste fjorten

Bridge handler mange ganger om å gjøre enkle valg. En vinner ikke lagkamper ved å gamble på slemmer eller gå etter dobla beiter hos motparten. Stødig håndverk og god grunnteknikk er ofte mer enn nok. Jeg skal ikke lære spillere på dette nivået mye om bridge, men disse tre grunnprinisppene har jeg tro på:

  • Harde utganger
  • Forsiktig med slemmene
  • Er du i tvil, meld en gang til

Dette spillet er et som passer i den siste kategorien.

Det kan selvsagt være beit i 5sp og det kan være beit i 5kl/ru. Likevel velger Kristoffer det trygge og blir belønnet med +650 på bok. En tullete dobling av vest, fordi han levde sikkert etter prinsippet om at "når vi har meldt en utgang i sonen, kan ikke motparten får spille noe udobla." Bare vas, fordi kravpass brukes når du "vet" at motparten stamper. Det gjør du ikke her. Jeg pleier å spørre noen som dobler hjem kontrakter på 5-trinnet om de hadde dobla hvis motparten hadde meldt slem istedet for. "Nei, da hadde jeg passet", sier flere av dem og hører ikke en gang den manglende logikken.

Jeg tar til tårene

når jeg ser spill som det under. 
1ru viser hjerter og 2ru krever til utgang. Resten er sunn fornuft og toppbridge!!
Manglende logikk

Nederland var ute av komfortsonen i de siste spillene og under er enda et eksempel på at de tenker feil (etter min mening)

 

Syd spilte ut hjerter fire, og makker i nord la knekten (!). Nå var det bare å spille kløverdamen og notere hjemgang. Poenget er at når nord kikker ned på kongen i makkers sperrefarge, bør han vite at utspillet er singel. Har makker damen sjette/sjuende i ruter og dobbel hjerter, vil han starte i ruter og ikke i hjerter. Derfor opp på esset og hjerter til stjeling. Ruter i skift og to beit.

Spikeren i kista

 

Kampen var avgjort når dette spillet kom, men det visste ikke Kristoffer og Tor Eivind. 1100 inn og gullmedeljen var sikra!!


GRATULERER ENDA EN GANG!!

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.