Et innlegg fra bloggen Snorre Aalberg Snorre Aalberg

Nå må vi alle kjenne vår besøkelsestid!!

og det gjelder hvordan den enkelte norske bridgespiller snakker om det kommende mesterskapet i Tromsø. Jeg får en del henvendelser og jeg snapper opp ting som blir sagt. På en måte kan jo hver og en få mene akkurat hva han/hun vil, men når NBF har fått tildelt et så stort arrangement, forplikter det oss å gjøre alt vi kan for at det skal bli vellykket.

Det jeg mener konkret, er at INGEN bør utbrodere hvor dyrt det er i Norge, både med tanke på reise og opphold. Vi bør heller framsnakke alt det bra Tromsø har å tilby. Mesterskapsprogrammet blir som det blir og der er det EBU som har regien. Om det blir så mange eller så mange spill i innlednende kvalifisering i lag, kan da ikke være avgjørende? 

Når norske spillere er utenlands (F.eks Kroatia og Sverige) blir jeg trist når jeg får høre hvor negativ enkelte nordmenn er. Det er ingen tvil om at skal EM i Tromsø bli bra, trengs all mulig drahjelp, og da bør vi alle være positive ambassadører. Uansett hva vil selv innerst inne skulle mene.

Kommentarer

Selvsagt bør vi nordmenn i utgangspunktet slutte opp om egne arrangementer og reklamere for Norge og nordmenn. Eller... Vent litt. Hva med heller å si det vi mener? Jeg er nå for 5. året på rad under den svenske bridgefestivalen. Den er (dessverre?) MYE bedre enn den norske på alle måter jeg kan komme på (unntatt selvsagt at den mangler mange av de hyggelige norske bridgespillerne). Jeg har etter hvert fått mange bridgevenner også i Sverige. Jeg kan dessverre ikke reklamere for de norske festivalene overfor dem. Det ville fremstille meg i et dårlig lys og gå ut over min integritet. Vi nordmenn (meg inkludert) ler av og til litt av at svenskene er alt for regelstyrte. Vel, det gjør at store (100 + bord) turneringer (flere parallelle faktisk) går på skinner og starter og avsluttes på sekundet til planlagt tid. Informasjon og resultatservice har ikke sviktet en gang på disse fem årene. Bridgematene er klare til bruk og virker ALLTID når man kommer til bordene. Så da er det kanskje lurt å følge noen regler og klokkeslett når mer enn 1000 bridgespillere skal spille samtidig? NBF er til stede i Ørebro nå. Det er bra at man søker impulser. Det neste som må gjøres er å jobbe mer for at vår festival skal appellere mer til bredden. Vår festival er for mye en elitefestival. Da kan den aldri bli stor og festivaler er per definisjon lettere å lykkes med når de er store. Små festivaler blir litt sært. Vår festival er ikke liten nå, og det jobbes bra for at den skal bli større. For å lykkes med det så ville i hvert fall jeg ha sett enda mer til Sverige enn vi til nå har gjort. Og inntil videre klarer altså ikke jeg å si til mine svenske venner at den norske festivalen er like bra som den svenske. Ærlighet varer tross alt lengst.

Totalt 1 kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.