Et innlegg fra bloggen Snorre Aalberg Snorre Aalberg

Nå MÅ du seede trekninga i NM klubber, Harald Skjæran!

Til fredag trekkes trekant-seriene i runde 1&2 i NM klubber. Før om årene har det vært hoderysting over kvalitetsforskjellen i puljene. Enkelte puljer har inneholdt tre topplag, mens andre har vært betydelig lettere, for å si det mildt.

Det verste er hvis det er to svært gode lag og et dårlig i en pulje. De to gode lagene er det ikke så farlig med. De spiller omtrent middels mot hverandre og slår de siste laget så mye at begge går videre. Det ene som puljevinner og det andre som en av de beste toerne. Det laget det er "synd" på, er det svakeste. Etter å ha tapt den første kampen stort mot det ene gode laget, gidder de ikke en gang møte opp til den andre kampen fordi toget har gått. De trenger ikke mer juling, fordi det var ikke derfor de meldte seg på. "Vi trekker oss!", noe som ikke er heldig for noen parter.

De bør i stedet (i så stor grad som det er mulig)  få et middels godt lag eller helst et lag omtrent på eget nivå. Da kan de vinne den kampen, pluss at det er mye mer motiverende å spille mot det presumptivt gode laget i pulja. Med et hederlig resultat der, kan de gå videre som toer. 

Kommentarer

Enig med de som vil ha trekning. Synes vi skal holde på muligheten for å ha litt flaks i trekninga slik at som har noe lavere forventninger skal kunne nå lenger enn de er forventet. Kanskje til og med komme seg helt til finalen?? Hvorfor skal de "svakere" lagene melde seg på turneringa hvis de vet at det er veldig lave odds for at de skal ryke ut med en gang?

Når det gjelder navn: Synes forbundet skal bestemme at visningsnavnet på de som kommenterer her skal være fullt navn. Siden vi allikevel må logge oss på for å kommentere bør dette være en smal sak å fikse :)

Snorre: Årets nye opplegg ble lagt ut i nyhetsfeeden på bridge.no, 9.september.

http://bridge.no/Organisasjon/Nyheter/NM-for-klubblag2

Du må følge med i timen, Snorre :)

En liten ting til, dersom bloggen din skal fortsette med å fronte dine personlige meninger i et offentlig rom, må du tåle å bli "arrestert" av og til, uten at du blir hårsår. Du sparker jo både høyt og lavt selv. "Den som er med på leken, må tåle steken"...osv

Jeg ber folk bruke navn. Jeg vet ikke verken hvem "Kunstneren" eller "Store far" er.

Hvorfor i alle dager skal trekningen sedes? Er helt enig med Kunstneren sine argumenter.

Skal du til finalen så må du slå gode lag uansett, kan like gjerne starte med det i runde 1 og 2.

Til Tore Bårdsen

Hvis jeg har tatt feil av opplegget for i år, beklager jeg det. Jeg har ikke lest noe sted om at det er annerledes enn i fjor, der tre lag møter hverandre i en miniserie. Vinneren er laget som vinner begge kampene. Blir det likt i poeng, skiller VP-scoren. Alle vinnerne pluss et antall toere går videre til neste runde.

Det høres ut på Tore som det er noe annet i år, men da kommer det sikkert nærmere info om det. Igjen beklager jeg hvis jeg har misforstått. Her er info:

http://bridge.no/Turneringer/NM-for-klubblag.

Dette er kanskje ikke som i fjor?

Når jeg velger "Reglement", kommer jeg hit:

http://bridge.no/Turneringer/NM-for-klubblag/Reglement

og der står det noe som jeg ikke helt får til å passe..

Denne siden skal ikke bli en Facebook-side der vi karakteriserer hverandre hvis vi har divergerende meninger. Mitt innspill var konstruktivt ment for å få jevne trelagspuljer, ikke syting for noe som helst. Jeg har heller ikke klaget på Harald Skjæran, en mann som alltid gjør en glimrende jobb. Det er helt ok å være uenig med i andre sine innlegg, men jeg ber dere legge lista passe høyt når dere velger ord.

Før noen av dere andre sider det: "Ja, det samme gjelder for meg selv."

Snorre

Fri trekning er sjarmen med NM LAG.

Jeg har i alle år håpet å møte deg Snorre. Desverre spiller vi på lag i år så da blir det heller å kjempe med meg selv i å kommentere spillene dine under sammenligningen :)

Det er gjort en endring i år, Snorre. Fritt tatt fra Forbundets Facebook-side:

"Runde 1 og 2 trekkes helt uavhengig av hverandre. Vikersund kan f.eks. trekke BK Norrøna og Brandbu BK, mens de møter henholdsvis Fredriktstad BK og Lillehammer BK i sine andre kamper.Det er ikke 3-lagspuljer i år. Du vil møte to lag, men de møtes neppe internt (sjansen for at tre lag møtes internt er større i deler av landet med få lag og store avstander)."
Så er jeg usikker på om det blir slik som tidligere at topplagene, dvs de som spilte finalen i år :) , får walkover i runde 1 og 2. Uansett Snorre, sytingen din har (som vanlig?) feil premisser. Ikke kjeft på Harald før du vet hva du snakker om!

Nei, det trekkes . Det er det som er artig og askeladdprinsippet . Du er stikk motsatt av alle de som heier på underdog. Fint om et 4. Lag har flaks med trekningen og kommer seg til 4.-5. Runde . Er det seeding gidder jo ikke folk spille utenom 1.-2. Div fordi at vi har ikke sjans. Så det du skriver vil få motsatt virkning, dog burde 1.-2. Runde spilles som i sverige. Vinnerene til runde 2og taperene trekkes på nytt til ny mulighet til 2. Runde

Totalt 8 kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.