Et innlegg fra bloggen Snorre Aalberg Snorre Aalberg

Lag "syttisju" vant RondaneCupen

Jeg bakspilte Ove Andersbakken og Bård Kåre Græsli i mange kamper på BBO i dag. Virkelig solid og god bridge. De hadde da også gode +1.73 på butleren. Jeg har ingen bilder enda, men håper noen sender meg.

RESULTATER


Her er et fint spill (flere lenger nede)



De to første meldingene var likedan på det andre bordet, men der doblet syd for å vise begge minor. Jeg liker Bård Kåre sin 3kl bedre, fordi det er så stor kvalitetsforskjell på EDxxxx og D10xx. Nord fulgte fint opp med 4hj og viste (minst) en god løft til 5kl og kortfarge i hjerter. Hadde nord hatt ruterkongen i tillegg, ville de kommet til 7kl. Nå stoppet de fint i lilleslem og med rutersitsen var det ikke mulig å gå beit.

På det andre bordet stoppet NS i 5ru.

Sunn fornuft

Det er ikke mulig å ha avtaler for alle posisjoner, men da må en ta med seg logikk fra andre lignende situasjoner. Når motparten har tatt fra oss melderom til å invitere til utgang (det er ikke ledig plass mellom motpartens og egen farge på 3-trinnet), må "dobler" brukes for å vise invitt i allerede vist farge. Ole Berset meldte bare 3sp i stedet for å doble (kanskje 4sp er et like godt bud?) og Sunndalsøra var griseheldige når de stoppet i delkontrakt. Trumfen satt 4-1 og laget vant åtte IMP istedet for å tape elleve mot utgang på det andre bordet.

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.