Et innlegg fra bloggen Snorre Aalberg Snorre Aalberg

Kortmanipulasjon i Østfold?

Under ser du de tre siste spillene fra KM i Østfold i helga.


Ingenting er umulig når det gjelder kortfordlinger i bridge, men at tre slike spill skal komme etter hverandre i de tre siste i en turnering, er i praksis ikke mulig vel?

Hva som ha skjedd skal jeg ikke spekulere i, men saken er sendt til Utvalg for turneringsvirksomhet og de behandler saken. Inntil videre er derfor resultatet fra Østfold og Follo ikke offisielt enda. Trist for spillerne, ikke minst for de parene som kvalifiserte seg til NM par. 

NBF kommer med mer info når utvalget har fattet sin beslutning.Kåre Bogø og Allan Livgård vant KM i Østfold og Follo, men pr. i dag er ikke resultatet offisielt.

Kommentarer

Teoretisk mulig er det, men sannsynligheten er vel omtrent 1:10^15 dvs at du skal ha en 13-kortsfarge omtrent 100 ganger så ofte.

Synes forøvrig ikke man skal gjøre noe med resultatet, tviler på at det fikk betydning.

Jeg må si meg enig med Hegge. Selv om jeg muligens er inhabil i forhold til resultat liste.

Korta var uansett lik ved alle bord.
Om det har skjedd noe med korta er det heller ansvarlig person som bør få konsekvenser for dette.

Hei.

Vi har en god oversikt over hva som har skjedd, og kortene har vært behandlet på en gal måte. Om det gir noen konsekvenser for resultatet er det opp til Utvalget for Turneringsvirksomhet å vurdere.

Å manipulere en kortfil er kjempeenkelt! Litt kunnskap om data er det man trenger.

Det er nok vanskelig å bevise noe her, siden det er teoretisk mulig at tre spill med slike fordelinger kommer etter hverandre.

Personlig ville jeg latt resultatet stått, men helt greit å melde det inn til NBF. Da unngår man kanskje et mulig forsøk på å manipulere en kortfil i fremtiden.

Kristoffer

Kristoffer

Det Utvalg for turneringsvirksomhet skal ta stilling til er om noen med overlegg har "påvirket" kortfila slik at det ble ekstreme fordelinger i siste runde. Jeg vet ikke en gang om det er mulig, men det ser rart ut at fordelinger som forekommer svært sjelden skal komme i tre spill på rad.
Er det selve programmet som genererer kortfila som har gått amokk, er det neppe noe som skal endres.

Manipulerte kort? Er det nokon som har mistenkelige resultat her? Hvis ikkje så må alle bare godta at kortfordelinga blir slik enkelte gonger. Dette er da likt for alle og sjølsagt surt om du får dårlig resultatr pga av att motparten har vært både heldige og dyktige, men å klage på fordelinga?? Bare tull spør du meg.

Totalt 6 kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.