Et innlegg fra bloggen Snorre Aalberg Snorre Aalberg

Ikke som å hoppe etter Wirkola! (oppdatert)

Jeg har snakket med flere som har vært i Åpent VM i Kina og tilbakemeldingene er rimelig unisone, Dette slår vi lett i Tromsø hvis vi bare forbereder oss. (Bildet på oppfordring fra Trond Hegrand)

Det er kanskje litt navlebeskuende å si at det er en lang reise. For kineserne er det akkurat like langt fra Kina til Norge som fra Norge til Kina. Likevel er ikke 40 timers flyreise en ideell oppladning. Prisene var ut av en annen verden, selv i norsk målestokk. Dette har kanskje noe med forventinger å gjøre, men lommeboka gikk varm forteller de fleste.

Den største kritikken går på selve arrangementet og der er jeg helt sikker på at EM i Tromsø kommer til å levere på en helt annen måte. I alle fall hvis vi får bestemme selv og ikke pampene i EBL legger seg for mye borti regler. Her en noen ankepunkter som  har kommet:

 

 • Det er sinnsykt dyrt bare å være med. 1800 kroner pr. spiller  i startkontingent i parmesterkskapet hører ingen steder hjemme. Arrangøren tok inn 700.000,- bare i startpenger i denne ene turneringa og premier er det ikke akkurat flust av.
    
 • Reglene var ikke klare da turneringene startet. "Vi får se om det blir CarryOver", hadde Espen Lindqvist fått i svar da han spurte. 
    
 • En måtte bare møte opp neste dag for å se hvilken pulje en skulle spille i. Det var mange usikre faktorer som påvirket antallet par i sluttspillet og nye regler kom hele tiden. Det siste som dukket opp var at antall mesterpoeng var et kriterie når knockout' en startet i lag. Det sto flere steder at "Grand Masters" kunne komme inn i parturneringene med en ny makker hvis de ønsket
    
 • Parkvalifiseringen var hinsides all sunn fornuft. Først ble det spilt 100 spill kvalifisering som ikke betydde noe annet enn om du fikk plass i A eller B-semifinale. Semifianelen var på bare femti spill og startet på scratsj. Surt for de som hadde en litt uheldig 50-spills Semifinale, men hadde 55% totalt på de 150 spillene. Om de ikke skulle ha CarryOver, burde arrangøren i det minste bytta om antall spill, slik at det var 100 i Semifinalen (som telte) og femti i innledende kvallik (som ikke telte). 
    
 • Informasjon og Resultatservice var slett


EM komite: Kjør i gang planleggingen og bruk spillere som har vært på internasjonale mesterskap som rådgivere og sparringspartnere. Det er de som kan dette og vet hvordan turneringer skal organiseres. Informasjon og forutsigbarhet er svært viktig for at folk skal blir fornøyd. Om en ryker ut av en turnering, er det i alle fall greit å vite hvorfor!!

 

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.