Et innlegg fra bloggen Snorre Aalberg Snorre Aalberg

Hvordan spiller du 6hj?

Her er kortene og siden jeg spiller selv i dag og ikke har mer tid til å skrive nå, så skal du få dagen på deg til å gruble. Det er en pris for turneringas beste spill i sikte hvis du finner beste spilleplan.  (Bruk kommentarfeltet)

Kommentarer

Jeg var bare i 4hj i Vest, men fikk 12 på trumpskvis. Nå spiller jeg hjernedød bridge for tiden og husker bare at jeg fikk se sparsitsen underveis og endte opp med å spille til bordet hadde EKxx i kløver og singel ruter konge. på hånda hadde jeg en hjerter, to kløver og to ruter. Nord måtte velge mellom å holde fire kløver eller to ruter. i praksis kastet han en kløver og da spilte jeg tre ganger kløver til stjeling. Hvis han kaster en ruter spiller jeg ruter til kongen og ta siste stikk på den 13 ruteren... (Jeg fikk hjerter ut og nå tror jeg st jeg var heldig og spilte tre ganger spar til høy stjeling. Inne på hjerter dame spilte syd ruter som jeg stakk med esset).

A K i kløver, kløver til trumf. Inn på ruter K, kløver til trumf. Inn på hjerter A og ruter mot esset. Hvis ruteren blir trumfet av syd står resten, hvis ikke tar en for esset. Så for A K i spar, spar til trumf og frir seg med siste ruteren. Sitter da igjen med K J i trumf. Går greit uansett utspill. Med ruter ut brukes kongen.

Alternativ 2: Skvise nord i minor (funker uten ruter ut) . Hjerter A, A K i kløver, kløver til trumf. Hjerter K og hjerter J, som det kastes en spar og en ruter på. Syd er inne. Ruterretur stikkes med esset. Spar A K, og spar til trumf. Nå spilles siste trumfen og sluttposisjonen er; Nord: Q7 i ruter og Q i kløver. Øst: K6 i ruter og kløver 5. Ruter 6 eller kløver 5 gir siste stikket.

Totalt 2 kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.