Et innlegg fra bloggen Snorre Aalberg Snorre Aalberg

Hva melder du - 2

 av Kristoffer Hegge

Her kommer det andre meldeproblemet: (parturnering)Hva melder du?


_______________________________________________________________________

Kommentarer

Ender opp med å melde slem her.
Makker kan ikke ha mindre enn AK i hjerter og kløver ess for meldingene sine.

Prøver å melde 4NT direkte som BW med hjerter for å få best kontroll på en evt. 7er. Makker er fort blakk i spar slik motparten melder. Da vil han i tilfelle svare 5NT med ulikt antall ess og en renons (sier ikke noe om trumf dame). På 5NT spørs det om jeg hopper til 7kløver, så får makker passe eller korrigere.
Dersom makker ikke er blakk i spar vil han vel svare 5ru som 3 ess. Melder da 6hj med forhåpning om at hjertern kan spilles uten taper.

5NT som pick a slam er et godt alternativ nr 2 for meg. Håper makker da ser jeg sannsynligvis bare har singel hjerter, siden 4NT direkte bør være BW med hjerter.

Å starte med pass for så å komme igjen med 4NT på makkers dobling kan sikkert også fungere, men dessverre tror jeg det blir mest rot og usikkerhet av å innlede slik, så legger derfor den ballen død.

Etter meldingsforløpet vil Ø ha en fordeling som maks gir 500.
God fordeling hos motparten gjør at vi også har potensiale i kortene. Jeg har lyst å sleminvitere + spør om sparen til makker er singel eller renons.

Dessverre har jeg ikke noe på det, så jeg melder 6 ru.
Løft med 3 førstekontroller, men ikke med to!

Spiller vi 2o1 utgangskrav? det betyr alt i dette spillet for det er viktig at makker vet hvor han har oss.

Pass

Når jeg er i tvil og ikke kan se løsningen selv, tar jeg med makker på råd. Begge motstanderne har passet, sånn at når de melder 4sp er det stamp og kravpass er etablert.

Jeg passer og hører hva makker kan finne på. Melder han noe annet enn dobler, er vi i slem. Dobler har, vil jeg komme til å respektere det.

Greit å få med at scoringsformen er Matchpoint.

Kristoffer

Totalt 6 kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.