Et innlegg fra bloggen Snorre Aalberg Snorre Aalberg

Hva er en god løft?

Parturneringer avgjøres av helt andre typer spill enn lag. I lag jager vi alt som ligner utganger og vil være i alle som er i nærheten av 50%. I en parturnering med ujevnt felt, er dette ikke vinnende taktikk. Der skal gode par være i normalkontrakten og vinne på å ta maks stikk både i egne kontrakter og i motspill. Hvis man er alene om å ta ti stikk i spar, er toppen like mye verdt om du spiller delkontrakt eller utgang. I lag er det 1 IMP forskjell på 140 og 170, men ti ganger så mye differanse på 140 og 620.

Hva synes du om øst sin hånd i spillet under? Er den verdt 2hj (god løft til 2sp) eller holder det å melde 2sp (normalt trekort og va 6-9 hp). Logg deg på å svar eller send en mail til meg så legger jeg ut.

Kommentarer

Det er kanskje dumt av meg å bruke et aktuelt spill som oppgave. Noen (les Lars Allard) slår opp i fasiten og har svaret.
Likevel mener jeg dette er en aktuell og frekvent problemstilling. Hvilke hender er gode nok til å invitere med og hvilke hender skal en bare vise tilpassen billigst mulig?
Min følelse er at gode spillere sliter med ha maks for sine meldinger. Da jekker de heller opp et hakk og har minimum for neste nivå. Hvis begge i et makkerpar tenker slik, blir det mye beit. Det er ok å ha harde invitter, men da må den som skal ta i mot ha godt med bagasje i sekker.

I det aktuelle spillet vil jeg tro at nesten alle spiller at 2sp viser 6-9 og ofte trekort støtte. Øst har 9 hp, men er ikke det innenfor da?

Nils sier selv at han liker ikke å oppvurdere/nedvurdere honnører sånn uten videre. Hjerterkongen kan være verdt sin vekt hvis makker har f.eks Exx. Et ess i ruter er fint, men Dxxx i kløver uten mellomkort er en negativ verdi.

Min konklusjon: Ni honnørpoeng er maksimum og ruteresset er bra. Manglende trumhonnør, hjerterkongen foran åpneren og tynn kløverfarge er så mye negativt at jeg lander på 2sp.

Kan ikke makker melde på det, brenner vi ingen opplagt utgang selv om det selvsagt kan være et fint spill for utgang. Kanskje skal vi være i 3NT også.

Melder du 2 hjerter så ender man vel da ofte opp i 4 spar med 1 bet som gir ca. 6,67% vil jeg tro :)

Jeg melder 2 spar på grunn av hjerter konges plassering. Blir for frekvent 4 spar med beit om jeg inviterer på dette. Skulle gjerne bytta bort hjerter kongen i noe annet og lagt til et poeng eller to, da hadde 2 hjerter føltes litt mer all right.

Melder 2sp. Hvis alt makker trenger til utgang er ruter ess kløver dama og noe som ofte er en uheldig plassert hj konge melder han som regel noe annet enn pass på 2sp.

Jeg er ikke akkurat kjent for å være tam i boksen. Min erfaring med slike spill er at du oftere kommer i dårlige 4sp enn gode 4sp.

Etter min mening holder det å si 2sp på den aktuelle hånda. 9 hp er jo max styrke for den meldinga, men jeg liker ikke hjerterkongens plassering foran åpneren. Ei heller mellomkort i minor som trekker opp.
Om man i stedet hadde flytta hjerterkonge til en av minorfargene, hadde hånda vært en del bedre.
Det må være lov å ha max, og dermed melder jeg stille og rolig 2sp. Men så skal det jo sies at det har skjedd før at jeg har vært for passiv. :)

Og i følge taperberegninga er man vel akkurat i nærheten av å være innenfor å kunne vise god løft. Så bridge er ikke alltid like enkelt...

Totalt 5 kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.