Et innlegg fra bloggen Snorre Aalberg Snorre Aalberg

Her spilte jeg buksa av Roy Olsen!!

Noen ganger må det være lov å skryte av egen innsats. Det er ikke så ofte jeg lykkes med mine stunt, jmf. 3kl vs 6hj fra Fredrikstad, så når det for en gangs skyld går bra ber jeg om tilgivelse for selvdigging.

  Jeg meldte inn 1sp i øst over åpningen i nord. Syd passet og meldte 3NT etterpå, så Boye i vest skjønte at det ikke var noe framtid i spar. Hjerter ni ut til damen som fikk beholde stikket og hjerter fem tilbake til kongen i bordet.

Roy Olsen gikk på sparen, men litt overraskende tapte damen til kongen. Boye skjønte hvordan hjerteren satt, så han skifta til ruter åtte. Bordet la liten og jeg vant med esset (!) i øst. Poenget var at jeg så at det var kløverkutten som gikk og ikke ruter, men det kunne jo ikke spillefører vite? Jeg kunne heller ikke se at spillefører hadde singel ruter.

Inne på ruteresset spilte jeg mer hjerter. Syd prøvde tieren siden utspillet kunne være fra 98x. Vest vant og fortsatte med ruter. Nå gikk ikke kappen mer. Damen min vant og så låste jeg spillefører i bordet i ruter. EK i kløver og Boye fikk for både tieren og damen.

Se på syd hånd som spillefører i 3NT. Han fikk INGEN stikk der. .
Faktisk var det to som fikk elleve, to fikk ti og mange fikk ni. Olsen stakkar fikk bare seks!

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.