Et innlegg fra bloggen Snorre Aalberg Snorre Aalberg

Gerd er på plass i år ogsåDenne dama er 84 år! Hun står opp i otta for å forberede alt som har med kort å gjøre til alle turneringene under Festivalen. Blir du ikke trøtt, Gerd, spør jeg.

"Neida, dette går så fint så. Jeg er frisk som en fole og det er ingentlig som feiler meg på noen måte. Hvorfor skal en ikke da gjøre ting som er moro og gir livet mening? Jobben begynner i åttetida på morgenen og vi er ikke ferdige før mørket begynner å senke seg over byen."

Du har med deg noen jenter i staben, ser jeg.

"Jada, flinke jenter som gjør en flott jobb. Jeg vil også skryte av guttene som sitter i gangen og legger de kortene vi mangler. De er systematiske og når vi får kassene med spill, er de nøyaktig merket sånn at rett spill kommer til rett turnering til rett tid"

Folk som ikke spiller bridge tror at det går med en kortstokk pr. bord og at de da brukes mange ganger. Det vet vi ikke er rett og Gerd forteller at det går med omtrent 60.000 dubletter under festivalen. Det meste legges på vinteren og våren i forkant, men gutta i bua suplerer der det trengs. 

Hvis du tror dette er første gangen Gerd er kortansvarlig, tar du feil. Jobben hadde hun i alle år på Lillehammer og det var naturlig at hun ble med ned hit til Fredrkstad også. Hun forteller at hun ikke blir lei og så lenge helsa holder kommer hun tilbake.

De fleste av yrkesaktive ser fram til pensjonisttilværelsen der de skal lufte hunden og drikke sherry på terassen med gode venner. Sånn er ikke Gerd Teigen. For noen år siden var det utlyst en jobb på en KIWI-butikk i Hamar der hun bor. I konkurranse med over 40 andre søkere fikk hun jobben i en alder av mange-og-sytti.
"Der jobber jeg enda!, sier Gerd og smiler det flotteste smilet du kan tenke deg.

Måtte vi andre få en sånn alderdom, selv om jeg føler ordet "alderdom" nesten ikke er rett å bruke i denne sammenhengen.
Her er noen av de 60.000 kortstokkene som går med under årets Festival.

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.