Et innlegg fra bloggen Snorre Aalberg Snorre Aalberg

Første dag av tinget er ferdig

Som jeg har skrevet om tidligere, er dette tinget kanskje det viktigste i NBF sin historie. Dette handler selvsagt om det kommende EM i Tromsø i 2015. Fram til nå har det vært rimelig stille rundt de prosesser som er i gang og når det begynner å komme info fra både styret og prosjektledelsen, skal en ikke lese lenge før en skjønner at det er langt fram. Det er enda over et år igjen, så det brenner ikke noe sted ennå. Likevel er det flere som allerede nå begynner å lure på om ting er under  så god kontroll som det burde være.
Du kan lese Rune Kufaas sin statusrapport pr. juni her

Jostein Sørvoll var tydlig i sitt programmanifest at han er den beste til å lede NBF-skuta trygt i havn når det gjelder EM, mens Jan Aasen har vært like klar på at han ønsker å fullføre prosjektet som han har vært den viktigste til å initiere. Jan Aasen har en historie bak seg der han har blitt kritisert for manglende økonomistyring tidligere og det kan bli brukt mot han før valget i morgen. Det er vel lite tvil om at han på midten av 2000-tallet ble "økonomisk reddet" av en svært dyktig ryddegutt i generalsekretær Rune Handal.

Tinget 2014 ble satt kl 13.00 og agendaen punkt 1-4 ble vedtatt med ett tilleggspunkt der honnorar for tillitsvalgte ble behandler. En god del av tiden i den første økta gikk med til at Jan Aasen redegjorde for EM planene. To kilder jeg har snakket med, uttrykte begge at de følte skepsis i salen. Ikke minst det som handlet om økonomiske rammer.

Regnskapet ble godkjent etter at revisor måtte komme med noen redgjørelser. Det var stor diskusjon rundt medlemsbladet "Norsk Bridge". Ingenting ble bestemt, men stemningen i salen heller mot digitalisering for å spare porto. Ellers ble det også diskutert om hvordan man skal få de siste 70 klubbene over på "Ruter". I dag går det med mange hundre timer til å plotte inn resultater og serviceavgift for klubber som ikke har "Ruter". Forbundet ønsker at de fra 01.01.15 skal være krav om "Ruter" i alle klubber. Det ble diskutert at de som ikke har "Ruter" må betale ekstra for å få behandlet sine lister.

Et høydepunkt var da NBF's hederstegn ble tildelt Bridgefestivalen's general Inger Hjellemarken. Vi gratuerer!!Velkommen til å gratulere Inger Hjellemarken i kommentarfeltet

  

  

Kommentarer

Tusen takk :)

Gratulerer, Inger! Såååå fortjent!

Gratulerer så masse til ei hedersdame. Norsk bridge er avhengig av slike som Inger!!

Totalt 3 kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.