Et innlegg fra bloggen Snorre Aalberg Snorre Aalberg

Endringer i dametroppen

Jeg har sendt noen spørsmål til Tormod Røren og Christian Vennerød, som ledere at hhv damelaget og laget i åpen klasse. Christian ønsket ikke å si noe på nåværende tidspunkt siden han jobber med å få på plass "sine" spillere og par til troppen. Jeg vet positivt at han har vært i kontakt med både de på landslaget i fjor og de parene som er i troppen, men ikke ble tatt ut til EM. I tillegg har vi spennende juniorer som banker på døra. 

Jeg håper Christian sender noen ord når han får svar på hvem som satser tilstrekkelig til å være aktuelle for Norge. Et av mine spørsmål kommer til å være om han forlanger/forventer at parene spiller "så-og-så" mye eller "de-og-de" turneringene. Han har vært tydelig før på at det er opp til det enkelte par å velge hvor mye de spiller sammen, men nok en gang beklager jeg å si at jeg ser ikke landslagsparene våre særlig i aksjon. I alle fall ikke sammen som par. Den aller viktigste grunnen til at Boye og Espen nå er et av verdens beste par, er at de ofte spiller harde internasjonale turneringer. BBO er bra, men det er ikke nok. Seriemesterskapet er også bra, men det er bare to helger i året. I mine øyne er det utopi å tro at Norge skal bli bedre som spillere/par/lag uten å trene (mye) sammen. 

Et annet spørsmål er om de tror NBF kan være med å støtte utenlandsreiser økonomisk, men der svarer Tormod Røren i intervjuet under at det tror han ikke er sannsynlig på kort sikt. Kan det være en tanke å jobbe mer for å få sterke landslag til å komme til Norge for å spille mot oss? Det kan kanskje være en billigere løsning?

I EM i Tromsø håper jeg for alt i verden at Norge stiller med sitt landslag i alle klasser, gjerne både Norge A og Norge B. Det er ikke åpne mesterskap dette året, untatt Nordisk, og da kan jeg ikke se hvorfor en ikke skal benytte denne anledningen til å jobbe fram et så godt landslag som mulig. Vennerød har selv vært en talsmann for at rammene rundt selve det sportslige er svært viktige faktorer. EM 2015 er en anledning til å jobbe med samhold og samspill innad i de enkelte lagene.

I forbindelse med Nyttårscupen på Jessheim ble det gjennomført en mini landslagssamling, men oppslutningen var ikke så bra. Spesielt var det tynt på herresiden, mens både yngre og litt eldre jenter hadde et godt treff. Tormod har velvillig sendt meg disse svarene.

 

_____________________________________________________________________________________

Hei og godt nyttår; Tormod. Kan du  si noe om hvilke par som fortsetter i troppen og om det er nye på gang?

 

Det kommer nye par inn i dametroppen, men det er ikke offisielt før ca 15/1. Jeg tror det  er bra for breddeutviklingen at vi har noen utskiftninger i bruttotroppene. Dessuten har Marianne og Ann Karin takket nei til Nordisk da Marianne har termin i slutten av mars.


Hvordan dere følger opp de enkelte parene i troppen og hvor mye kontakt har dere med hverandre?

Den beste kontakten føler jeg vi får når vi møtes i bridge sammenheng ellers blir det en og annen telefon eller e-post.

 

Er det par som satser mer enn i fjor og er det noen som har sagt at de vil ta det "roligere"? 


Noen har signalisert at de vil satse mer og bedre, ingen det motsatte. 


Så vidt jeg vet er det ikke EM og VM i år, men "bare" nordisk. Vil dere slippe til nye par for at de skal opparbeide seg erfaring?

 

Vi kommer til å stille best mulig lag i Nordisk, men dersom mulighetene er der for det i fremtiden er det en god tanke å matche kommende landslagsspillere i f.eks internasjonale turneringer eller åpne mesterskap.

 

Kommer Norge til å stille med landslagene i Tromsø eller vil par/spillere i troppen fritt kunne danne sine egne lag?

Hadde vært fint med landslag der, men signalene fra styret tyder ikke på at det blir noe av.


I fjor var det organisert samlinger her på Sørlandet. Hvordan oppsummerer dere det og er det lignende planer i år? Er det andre konkrete planer for spillerne i troppene?

Samlinger er veldig bra for utviklingen, men foreløpig er ingen ting spikret bortsett fra den allerede gjennomførte minisamlingen iLetohallen. Få deltagere der pga vanskelig tidspunkt, men veldig bra utbytte tror jeg for de som var der. Det er ønskelig med en samling før Nordisk uttaket (ca 5. mars) og en før selve mesterskapet på Færøyene i pinsen.

 

Jeg har flere ganger sagt at landslagsspillerne må ut i verden i større grad. Er det noen konkret planer i den forbindelse og har NBF noen mulighet til å støtte økonomisk?


Tror dessverre det blir en stund til dette blir mulig for annet enn spillernes egen regning. Svakere kronekurs er bra for EM i Tromsø, men gjør det dyrere for oss å reise ut.

Kanskje noen ord avslutningsvis om hvordan du ser for deg sportsjefens rolle i arbeidet framover.


Mitt personlige ønske er at sportsjefen sammen med et eventuelt sportslig utvalg tar tak i alle de praktiske tingene rundt landslagene slik at kapteiner og coacher kan konsentrere seg 100 % om det bridgefaglige. Selv vil jeg ikke ha like mye tid å legge ned på å organisere aktiviteter som det jeg hadde i 2014.


Tusen takk, Tormod. Lykke til videre med arbeidet. Håper du ser godt på spillet av Stine Frøyse. Det var et kongespill!!

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.