Et innlegg fra bloggen Snorre Aalberg Snorre Aalberg

En liten prat med Kristian Ellingsen.

Hei Kristian og gratulerer med en flott sesong.  Så vidt jeg vet er  du ikke junior lenger. Det stemmer? 


Det stemmer. Jeg fylte 25 år i fjor sommer, og 2014 var dermed min siste sesong som junior. Så VM-gullet kom akkurat i siste liten. Jeg kommer fortsatt til å følge juniorbridgen tett, og håper framgangen fortsetter de neste årene. I tillegg håper jeg at vi kan få med flere unge på dette fantastiske spillet.


 
Hvordan er det å sitte i dag og se tilbake på forrige sesong? Godt, tipper jeg :-)

Det er godt å se tilbake på 2014. VM-gullet, seieren i White House Juniors og 5.plassen i Resinger var de største høydepunktene. Vi som spilte på juniorlaget har jobba sammen i mange år, og jeg setter utrolig stor pris på at vi oppnåde disse resultatene i min siste sesong som junior. Når det er sagt har jeg et motto som sier at den neste turneringa alltid er den viktigste. Man kan altså ikke lene seg tilbake og leve på gamle meritter. I stedet må man stå på for å forbedre seg som bridgespiller for å oppnå nye mål.
 
Jeg vet ikke hvem som holder junioralder av dere også i 2015, men det blir sikkert rokkeringer i par. Hvem skal du spille med neste år og kan du si litt om planer og ambisjoner? 
 
Det er kun jeg som blir for gammel for juniorklassen i år. Ellers holder resten av de som var med i siste Ungdoms-VM junioralder også i 2015. I teorien er det dermed kun Harald Eide som trenger ny juniormakker, men om det det blir andre rokkeringer, vet jeg ikke. Vi stilte med fem spillere i Istanbul. Det er ikke det mest ideelle, men laget takla det bra den gang. I EM på hjemmebane er det sikkert høyaktuelt å stille med tre par.

Selv om Harald må ha ny juniormakker satser vi videre, og spiller sammen i Seriemesterskapet og NM Klubblag, samt en del andre turneringer. Harald blir dermed å regne for min hovedmakker. Det er jo en god del gode spillere hjemme på Sortland som jeg spiller med i det daglige, blant andre min far Olav. I tillegg er det jo en artig å spille med litt andre makkere innimellom, deriblant norske og svenske juniormakkere.

Jeg har planer om å delta i en god del av de største turneringene i Norge og EM i Tromsø. Turen til USA ga mersmak, så jeg vil gjerne reise tilbake dit om muligheten byr seg. Men det tar både mye tid og er samtidig et kostnadsspørsmål.

 
Forventer du å bli tatt ut i landslagstroppen åpen klasse eller er det for tidlig enda?
 
Jeg er sikker på det er et visst sprang fra juniorklassen og opp til de beste i åpen klasse. Jeg har et ønske og et mål om å bli tatt ut på landslaget i åpen klasse en gang i framtida. Hvis alle parene som var i landslagstroppen i 2014 satser videre, tror jeg det blir tøft å nå opp denne gang. Men om jeg en dag får tilbud om å være med er det noe jeg ønsker å satse på.

Er du student eller i jobb? Og hvordan påvirker det mulighetene til å satse? 
  
Jeg har jobbet i barnehage siden i fjor høst, og trives godt med det. Så langt har jeg jobbet som vikar, og stort sett fått så mye jobb jeg har ønsket. Samtidig har det vært fleksibelt på den måten at jeg har fått muligheten til å reise på bridgeturer. I fjor høst hadde jeg gleden av å få bryne meg både i åpent VM i Kina og Nationals i USA. Jeg ønsker å satse på bridgen om jeg får muligheten, og har hele tida fokus på å prøve å forbedre meg og ta nye steg.
 
 
Tusen takk,. Kristian! Jeg er helt sikker på at det ikke er siste gang vi ser Kristian sitt navn høyt oppe på resultatslister, verken her hjemme eller ute.

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.