Et innlegg fra bloggen Snorre Aalberg Snorre Aalberg

Elleve spar tilsammen, men vi spiller da heller 3NT!!

Jomar Lygre Undheim

 Hei Snorre

 
Først må jeg få gratulere Per Helge med pent motspill og velfortjent seier i B-finalen, hilsen den slukørede spillefører. Samtidig må jeg da få trekke frem et av mine stoltere øyeblikk fra B-finalen:


 
I spill 4 åpner makker i vest med 2sp (8-11hp og 5-kortsfarge). Med 11-kortstilpass(!) i spar tenker nok mange at her skal vi spille sparkontrakt på et eller annet nivå. Jeg tenker som så at til tross for en 6-kortsfarge så har jeg en helt flat hånd, slik at vi neppe får utnyttet all trumfen. Videre har jeg noenlunde hold i alle farger og 6 raske spar-stikk. Siden makker har minst 3hp utenom sparen så sjanset jeg på 3NT. Det er godt mulig 3NT ikke står, men da er etter alle solemerker 4sp beit også.
 
Utspill er ruQ som jeg er nødt til å stikke, siden jeg ikke tåler kløvervri. På fire runder spar så klarer jeg først gi motparten bakoversveis (ingen spar makker!!?), for deretter å få plassert klA i nord og hjK i sør. Dermed kl mot kongen, og når ruteren heldigvis ikke satt 5-2 så kunne jeg notere 9 stikk og hjemgang.
 
Vi var alene i feltet om å være i NT. Normalkontrakten var 4sp med en beit.
 
Mvh
Jomar Lygre Undheim

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.