Et innlegg fra bloggen Snorre Aalberg Snorre Aalberg

Dramatikken det ikke ble noe av!

Det har i lang tid vært fyret opp under det som så ut til å bli en presidentkamp på Bridgetinget 2014. Valgkomiteen har fått tidvis hard medfart for sin innstilling av Jostein Sørvoll,  noe som i praksis betydde at de foreslo å kaste en sittende president, Jan Aasen, som ønsket gjenvalg.

"Alle" forventet at det ville komme benkeforslag på Jan Aasen, men det skjedde ikke. Valgene forløp helt udramastisk og Jostein Sørvoll ble enstemmig valgt. Det kom heller ikke motforslag til verken visepresident, styremedlemmer eller varamenn/kvinner. Under ser du hvem som skal lede oss de neste to årene. Fra venstre: Reinhold Fieler, 1. vara (ny) Eva Flått, Nord Trøndelag, Jostein Sørvoll(ny), Oslo, Knut S. Brinchmann, generalsekretær, Kristian B. Ellingsen, Astrid Steen Lybæk, Kari Anne oppsal (ny), Tom Danielsen (var 1. vara forrige periode), Anita Karlsen (ny) var ikke til stedeTidligere i kveld tok jeg en telefon til styremedlem Astri Steen Lybæk for å få litt inside information. Mitt første spørsmål var selvsagt hvor det ble av det forventede benkeforslaget på Jan Aasen, men det kunne hun rett og slett ikke svare på. "Jeg snakket med mange av representantene i helga, selvsagt ikke bare om valget, men det var ingen som sa direkte til meg at de kom med mandat fra sin krets om å foreslå Jan Aasen", sier Astrid. "Da forløp hele valget svært udramatisk og vi ungikk det som kunne blitt en lei sak mellom to fløyer. Stemingen var god hele tiden og spør du meg har vi fått et svært kompetent styre. Det er en fin blanding av menn og damer, det er en fin blanding av folk med ulik erfaring og kompetanse og det er en fin blanding av folk med ulik tilnærming til selve bridgespillet. Kristian Barstad Ellingsen er spiller på toppnivå, noen av oss middelhavsfarere pluss/minus, mens andre har sine bein mer i hobbybridgen. Jeg ønsker også å trekke fram en sterk innsats av Kari-Anne Opsahl som var med å sikre prosjektet 5,8 millioner fra Troms Fylkeskommune. Hennes kompetanse blir viktig å ta med seg videre og det er også viktig at de nordligste fylkene, Troms spesielt, er sentralt plassert i organisasjonen."

  
Jeg spør litt mer om bakgrunnen for at hun og Eva Flåtts stilte ultimatum for sitt kandidatur. Ble ikke Sørvoll president, trakk de seg begge.

"Før du får svar på noe, Snorre, så har jeg et sterkt behov for å si at det er ikke noen konflikt mellom oss og Jan Aasen. Hvis noen har prøvd å få det til å høres ut som noe i den retning, så stemmer ikke det. Jan har vært en dyktig leder på mange områder, vi har hatt en hyggelig atmosfære på styremøter og vi har hatt en fin blanding mellom skjemt og alvor i vårt samspill. Vi har ikke vært enige i alle hans forslag og prioriteringer, men det er i hovedsak ønsket om et skifte som har vært det viktigste for oss. Økonomien i EM-prosjektet har jeg hatt en uggen følelse av lenge og der har jeg rett og slett mer tro på at Jostein Sørvoll kan hanke inn de manglende 3 millionene. Det er pr.dato ingen signerte sponsoravtaler og heller ingen konkrete lommebøker som har sagt seg villig til å bli åpnet for EM Tromsø 2015. "

Terje Skjelbred fra Vest-Agder har også holdt meg oppdatert om saker på tinget og sier blant annet om økonomiplanen. Terje sier blant annet :

"Økonomiplan ble godkjent under diskusjon. Salen mente rimelig sterkt at Norsk Bridge skulle bli digitalt for å spare penger samt komme mer oppdatert og aktuell . Videre ble det bestemt at vi så fort som mulig skal endre i ifra at ikke medlemmer skal automatisk bli medlemmer etter 3 kvelder til at ikke medlemmer skal måtte kreves for 50kr mere i service avgift av forbundet. Dette skal senest tre i kraft ifra 01.01.15. Nå er det valg snart, Snurr, så jeg må avslutte. Det virker som Aasen ikke stiller, hmm"


Jeg håper å komme tilbake med noen ord fra både Jostein Sørvoll og Jan Aasen. Jostein ønsker sikkert å presentere seg enda grundigere for oss og mitt håp er at han blir en mer synlig president enn Jan Aasen. Det er alltid fint å se fjeset til sjefen. Han trenger ikke alltid å ha med seg godterier, men at det oppleves at han er en av oss, er bra. Herved er presidenten invitert til å stille i det åpne lagmesterskapet i Fredrikstad. Skulle jeg være så heldig å møte han, skal jeg gjøre alt jeg kan for at det ikke blir et eneste IMP igjen den veien.

Jan Aasen fikk takk for lang og tro tjeneste, men hvis mine referenter er pålitelige, følte de at det gikk litt fort på slutten. Vi håper NBF snarest får gitt Jan den ros og heder han fortjener for sin lange innsats. Han er nok skuffet over utfallet av valget, men tar helt sikkert nederlaget med fatning og ønsker det nye styret lykke til. Jan spiller neppe NM lag, men jeg håper vi ikke  har sett han for siste gang i bridgemiljøet. Velkommen til å si noen ord, Jan.

Er det noen av dere lesere som har noe dere ønsker å si, er kommentarfeltet åpent for alle som kan logge seg på.

Kommentarer

Nå skal eg leggja alle tankar og meiningar om valkommiteen sitt arbeid LANGT bak meg og ønskje Jostein Sørvoll og det nye styret lukke til i det krevande arbeidåret som ligg framfor dei.

Bridgetinget stod sterkt og samla bak det nye styret - ein viktig føresetnad for mellom anna det store arbeidet med å få til eit godt arrangement i Tromsø neste sommar.

Totalt 1 kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.