Et innlegg fra bloggen Snorre Aalberg Snorre Aalberg

Det gror godt!!

Vi som har lønnet arbeid får ikke all verdens tid til å følge med det som skjer på BBO før mørket senker seg. Jeg er lærer som dere kanskje vet og hvis noen tror at streiken handler om å få gå hjem kl 14, så skal jeg fortelle deg at det handler om å få lov til å jobbe når det er mest behov. For eksempel at du som har små barn skal slippe å komme på foreldrekonferanse kl 13.30 eller at poden din skal få igjen norskstilen eller matteprøven sin noen få dager etter han har levert. Skal jeg måtte gå hjem kl 15.30 hver dag, er ingen av disse tingene mulig. Å rette en bunke matteprøver tar både en og to kvelder, gjerne helga også. Alle andre oppfordrer til fleksibilitet når det gjelder arbeidstid, så skal en yrkesgruppe tvinges inn i et rigid system som ikke passer for noen? Er det ikke rimelig at de som har jobbet to seine kvelder på onsdag og torsdag kan ta 14.45 bussen på fredag siden elevene da har gått hjem?

Dette var et partsinnlegg og jeg skal ikke ta betalt for linjene over, Knut Brinchmann.

I Tyrkia spilles det svært god norsk juniorbridge. Etter BBO-kamper legges filene ut på nettet og da kan vi i ro og fred se på hvert eneste spill. Jeg er rett og slett imponert over det våre gutter presterer. Kina, som de eldste møtte, spilte både aggressivt og godt. Lilkevel ble de får lette når Ellingsen, Eide, Grude og Hegge satte inn sluttspurten. 

Her synes jeg Kristian Barstad Ellingsen kom med et panserbud og fikk fortjent belønning. Kineserne satt press på Norge, men det løste vest på en glimrende måte. 5NT betyr "Pick a slam" og viser at han kan spille flere steder. Harald Eide hadde allerede vist fem hjerter og foreslo å spille kløver. Med f.eks 5-5 io rødt, ville han kunne meldt 6ru. Denne gangen ble vi fortjent belønnet når hjerteren satt 4-1. Spar ut og 6hj går beit i praktisk bridge. Det skjedde på det andre bordet. 6kl derimot hadde mye bedre trumf og hjerteren 4-1 var ikke noe problem å håndtere. GLIMRENDE!!

Så er det Espen Flått og Christian Bakke som melder en fin 6hj. Uavgjort i denne kampen, men i U25 var det bare ett bord som fant slemmen.Kineserne bar aggressive hele tiden og satt press på det norske laget. I spillet under var de i 5kl før NS fikk sjansen til å utveksle nok informasjon. To udobla beiter var billig mot 4sp hjem på det andre bordet. I Norge pleier vi ikke melde inn med vest sine kort, i alle fall ikke mot en passet makker. Derfor gikk det 1sp - 1NT - 4sp hos kineserne.

Kommentarer

Deilig å få en slemsving på bok i spill 28. Kinereseren hadde nok spilt hjem 6 hjerter hvis han hadde tenkt seg litt om. Han kan omtrent claime 12 i første stikk

Trumf utspillet i bordet og spill hj 9 rundt. Da står kontrakten alltid så lenge trumfen ikke sitter 5-0 :)

Mvh Kristoffer

Totalt 1 kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.