Et innlegg fra bloggen Snorre Aalberg Snorre Aalberg

Avgjørende sesjon for Zimmermann i Vanderbilt

"Alle" trodde vel at 40 IMP skulle holde på 15 spill for Tor-Geir og Fantoni-Nunes. Det gjorde det ikke og Team Assael (Piakarek-Smirnov, Sementa - Tokay) vant med hele 54. Det er et snitt på over 3,5 IMP pr. spill. HER ER HELE KAMPEN.

Sånn avgjøres lagkamper. En ser det gang på gang at det er de store spillene som avgjør.Sementa - Tokay passer ut invitten, mens Fantoni - Nunes kommer i 6NT etter en nesten identisk sekvens fram til 4NT. Selv med kløveren 3-3 og hjerterkongen foran damen var det bare 11 stikk. Eneste vinnersjanse i praksis hadde vært 3-4-3-3 / 3-5-2-3 / 3-6-1-3 i syd med hjerterkongen og DKn10 i spar. Da ville han blitt innspilt i spar og måtte gitt bord to i hjerter. (3+2+-3+4 = 12).

Så skjønner jeg ikke helt Geir Helgemo sin spilleføring i 4hj i spill 23 Åpent Rom, der han blokkerer trumfen, men det er helt sikkert et poeng jeg ikke evner å få med meg. (tror han planlegger å ta to runder trumf og så stjele den fjerde sparen med hjerterdamen hvis fire spar sitter sammen med tre hjerter. Til slutt kan han klare å få det tiende stikket med hjerter 3 på en kløverstjeling etterpå. Kan det være beste odds?) 10 stikk i lukket etter en flott spilleføring av Smirnov. For meg ser det ut som kontrakten står på å finne sparen, men russeren klarte det likevel med en tøff skivs i spar/kløver mot vest. (Spill 23 - lukket rom)Her trodde Geir Helgemo at julekvelden var kommet svært tidlig i år, men etter ruteresset i utspill så sto kontrakten!! Utrolig.Se også Piekareks fine spileføring i 4sp - spill 29  i lukket rom. Nivået er høyt!

_______________________________________________________________________

Kommentarer

Geir Olav Tislevold kommenterer spill 26 der Geir Helgemo uheldig spiller ut ruteresset og gir med det bort beita i trumf. Jeg sier at kontrakten nå sto, men det er et fint motspillpoeng hvis Tor Helness i nord legger spar 9 eller spar 10 når øst spiller spar til damen. Da kan han bli fristet til å spille knekten andre gang og gå for 109 dobbel i nord, evt. safe en beit hvis syd har K1042 eller K942.

BBO-recording sier at Tor la toeren under damen, men det kan godt hende det ikke stemmer.

Totalt 1 kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.