På en ellers så glimrende bridgeside

ser jeg at spillet under er referert. Da merker jeg at ting handler om fra hvilken himmelretning en skuer ut over verden. Jeg satt i nord og tenkte ikke en gang på å melde noe annet enn 6sp fordi jeg syntes at jeg hadde vist alle korta mine med EDx, ruter kongen og kløveresset. Hjerterdamen kunne umulig være det kortet makker var på jakt etter.

 

Det er mulig nord skulle skjønt at kløveren var gående. (Makker har kongen når han storeslemsinviterer, fordi 6ru benekter kløver konge. I verste fall står det på kløveren 2-2) Snu deg så til syd for å telle stikk. Du har fem stikk i spar, hjerteresset, EK i ruter, minst fire kløverstikk og en stjeling. Det blir tretten med kløver som trumf.  Vi melder slemmer hvor vi er avhengig av en farge 3-2. Hver gang makker har fem kløver, er det tretten toppstikk.

(Ikke hvis nord har 3-4-2-4. Da er det et stikk for lite fordi det forsvinner to hjerter, men bare en fra hver hånd. Nord kan i teorien ha 3-4-3-3?)

_____________________________________________________________

Er du enig med han? (korrigert)

En av Sør/Vest-Skandinavias beste bridgespillere hadde hånda under og meldte som du ser. Du sitter i gunstig.

       EK76532
       93
       D
       943


Vest     Nord    Øst     Du
                         1ru    1sp       
  x          xx       2ru    2sp
  p           p        3ru      p


"Jeg har vist seks spar og en hånd som er for god til å hoppe inn med 2sp", sa han.

Enig eller uenig med han i meldingene?

____________________________________________

Har du avtalene i orden?

       987
       DKn93
       E
       KKn976


Vest     Nord    Øst     Du
                                     1kl
1sp     2ru        pass    ?


Er 2hj revers, sånn at du må melde 3kl eller er 2hj ok med denne hånda?

Jeg venter i spenning, fordi meningene var delte i Farsund?

______________________________________________________

En stund telte jeg beiter.....


Jeg hadde godt tro på et antall beiter, men når bordet kom ned skjønte jeg at det neppe ville bli noe telefonnummer. 800 var jeg likevel fornøyd med.
Hjerteresset vant stikket og nå tror jeg det beste hadde vært å spille en liten trumf. Rune Væting kommer til å bruke knekten og da tror jeg han sliter. Noen kan sikkert fortelle meg om 4sp står likevel.

Uten å bruke alt for mye tid, spilte jeg mer hjerter. Syd fikk en stjeling på hånda, men da tenkte jeg at det ble færre trumf til å kappe gjennom meg. I stikk tre kom en spar til knekten og sitsen ble oppdaget. Så tre ganger kløver og på den fjerde la jeg i spar ni. Den ble overstjålet fulgt av ruter kongen fra bordet. Jeg stakk med esset og spilte mer ruter. Så den tredje ruteren og stillingen er nå.

Ruter til spar åtte og jeg fikk bare et trumfstikk for -790!

Nils sa at jeg kunne beita ved å kaste ruter på den fjerde kløveren, men jeg kan ikke helt se at det hjelper. Da spiller syd bare ruter og posisjonen blir vel den samme? Jeg skulle aldri dobla uten spar seks. Femmeren ble for liten.

Uansett en fin spilleføring av Rune Væting



____________________________________________________

ACBL først ute

Inntil videre kan ikke Fisher-Schwartz og Fantoni-Nunes spille noe i regi av ACBL. (den amerikanskje bridgeunionen)  Høringen i EOC er utsatt til våren 2016. Vi venter på dom fra EBL og ikke minst, WBF.
______________________________________________________

ACBL Suspends F-S and F-N
 
Bridge Winners has learned that Lotan Fisher, Ron Schwartz, Fulvio Fantoni, and Claudio Nunes have had their ACBL memberships suspended, pending hearings on charges brought before the ACBL Ethical Oversight Committee. The suspension is pursuant toCDR §6.1 and prevents them from playing either together or separately in any ACBL event. The EOC hearings on Fisher-Schwarz and Fantoni-Nunes have been postponed, at the request of the charged parties, until the 2016 Spring NABC in Reno.
 
There is no news from the EOC about Piekarek-Smirnov or Balicki-Zmudzinski.