Et innlegg fra bloggen Norsk Bridgepresse Norsk Bridgepresse

Gaver og gjengaver

Fra tid til annen er detutmerket spill å se i det pågående EM i Montecatini, men det hender også at vi ser parene kaste stikk til hverandre. Dette er fra dagens finale i mix par:

  E D 10 7 6  
  E 10 9 7  
  K 3  
  10 5  
K Kn 8 5 4   9
Kn 3   K D 8 6
D 6 5   8 4 2
Kn 7 4   E K 8 6 2
  3 2  
  5 4 2  
  E KN 10 9 7  
  D 9 3  

N/Ø-V

Meldingene var enkle:

N                 Ø                   S                   V

1 sp          dobl             pass              1 NT

pass rundt

Nord valgte hjerter ti utspill som løp til knekten, og det hadde vel ikke vært så unaturlig å spille mer hjerter og prøve åtteren, men Øst spilte kløver til kongen og hjerter konge som ble tatt med esset. Kløver fra Nord, og den burde vel fått løpe, men Øst stakk med esset og tok for hjerter dame og spilte spar ni til nords tier. Nord tok for hjerter ni som Syd kastet sin siste spar på og dermed kastet bort forbindelsen til makker. Ruter konge og ruter til esset, og nå tok ikke Syd for kløver dame men spilte mer ruter. Dermed måtte Vest få et sparstikk og gikk den ene beten det vel var fra start. Men se hva som skjer hvis Syd beholder sin spar. Nord er inne på spar ti, og stillingen er:

  E D 7 6  
  9  
  K 3  
  -  
K Kn 8   -
-   8
D 6 5   8 4 2
Kn   8 6 2
  2  
  -  
  E Kn 10 9 7  
  D

 

 

På hjerter ni kaster Syd en ruter, og Vest må la kløver knekt gå. Ruter konge og ruter til esset, og på kløver dame er Vest skvist. Tre sonebet ville blitt resultatet!

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.