Et innlegg fra bloggen Snorre Aalberg Snorre Aalberg

YEAAHH!!!!!

Sjelden har det blitt jublet så høyt for en seier i NM Bridge, i alle fall ikke som jeg har hørt. Lagfinalen ble så jevn som det er mulig å bli og etter 32 spill sto det 40-40. Reglene er slik at da summeres lagenes scorer og det laget med mest pluss er vinner. (Trykk på bildet under)


De to siste spillene var egentlig rimelig udramatiske i utgangspunktet, men når vi fulgte med på BBO og hadde resultatene foran oss, visste vi at hvert IMP ble avgjørende. Før spill 28 ledet KingKong med 5, men hadde gått to sonebeiter i 3sp, - 200.Ser du godt på spillet, finner du ut at det står 3NT ØV. Ruteren er blokkert fordi vest har åtteren og syd Kn10x. Syd må avblokkere hvis makker tar for EK, men da er åtteren blitt størst. Kløveren sitter også på best mulig måte. Ingen av parene kom selvsagt i 3NT, men 3hj kunne ikke vinnes. Enten måtte det bli to rutertapere og en spartaper eller en i spar og to i ruter,  i tillegg til to i hjerter. +50 til Stabell og +250 = 6 IMP inn. Stillingen er nå 40-39 til Stabell.

Siste og avgjørende er en opplagt 4hj som blir meldt på begge bord. Det er ti toppstikk, men det ellevte kan komme i spar. Fargen består av E9x til KKn10x og må spilles uten taper. KingKong treffer mens Stabell bommer. 650 mot 620, 1 IMP tilbake og 40-40.

Jeg tror de fleste ville ønsket at det nå ble spilt fire ekstraspill, men regler er regler. Totalscore er prioritert etter IMP-likhet. Der "vant" KingKong" med usle 140 poeng og det var nok til seier.Finalens fineste spill synes jeg Johnny Hansen sto for. Han traff utspillet med ruter ess, fordi da var han inne og kunne skifte trumf i stikk to. Det klarte han!!
Nå kunne Peter safet en beit, men han måtte neste prøve om ruteren kunne godspilles (EKx hos motparten) og gikk dermed en ekstrabeit. I ettertid angrer han sikkert som en hund for det siden 4hj 9 stikk hadde holdt til å bli Norgesmester!!
På det andre bordet kom spardamen ut og da kunne Erik Berg få stjålet en kløver og skrive +420 på slippen sin. 11 IMP


                           Flink Johnny "Ivrig" Hansen, mester i Åpent NM lag

     
     

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.