Et innlegg fra bloggen Snorre Aalberg Snorre Aalberg

Well done, Inger og stab!!

Bridgefestivalen er et stort arrangement, mye større og mer kompleks enn de fleste av oss tror. Logistikken er enorm, ikke minst med tanke på kort. 60.000 stokker er i bruk og feil i en eneste av dem, er kritisk. Praktisk er det en mengde forhold som skal være på plass og vi bridgespillere er flink til å klage ved det minste avvik. I år er turneringsprogrammet forandret og det var ingen som visste hvordan det ville slå ut på deltakelsen.

Hei Inger Hjellemarken, store høvding. Har det gått bra?

Joda, takk som byr, Snurr. Jeg begynner på bli sliten og mett, men det er en god følelse jeg sitter med nå på slutten av NM par. Før du får stille meg et eneste spørsmål, vil jeg få garanti for at du skryter hemningsløst av staben når du skriver dette intervjuet. Det er næremere femti stykker som har vært engasjert på en eller annen måte. Hver og en av dem har gjort en formidabel innsats og Festivalen hadde aldri vært det den er uten dem. Takk til kortfolk, informasjonsmedarbeidere, turneringsledere, regnskap og alle andre. Husk at dette arrangementet er omtrent like stort som Åpent EM i Ostende i 2013 var.

Hvordan er du fornøyd med oppslutningen i år?

Jeg har ikke helt oversikten, men samlet tror jeg vi er omtrent som de siste årene, muligens en liten nedgang. Det var kanskje litt få lag og par de siste dagene, men erfaringene fra tidligere Festivaler er at det er vanskelig å holde på folk de siste dagene. De er rett og slett fornøyd.

Det tekniske har funka bra så vidt jeg har sett?

Ja, det er noen som har sagt at det svenske mesterskapet er så mye bedre arrangementteknisk, men det kan jeg ikke helt forstå. I år var den største tabben at vi glemte å skru av en BridgeMate-server som ikke var i bruk. Da ble det litt kluss, men ikke verre enn at vi kjapt retta opp. Ellers kan jeg ikke se at noen har vesentlige ting å klage på. Turneringene starter til avtalt tid og slutter når de skal. At folk vaser og virrer i ganger og toaletter når du skulle sittet ved bordet, kan da ikke vi alltid henges for?

Så hadde vi ei måse som kom inn i hallen. Skulle vi tatt fram hagla?

Neste år er det EM i Tromsø. Blir staben din med opp dit?

Faktisk vet vi ikke all verden om det pr i dag. Tidligere har EBU tatt med seg kort og medarbeidere til arrangørstedet, men det virker litt underlig av vi ikke skal bli involvert når vi har både utstyr, folk og kompetanse. Det skal være et viktig møte mellom EBU og NBF nå i midten av september og da håper jeg slike forhold blir avklart. Dette er min mening, men hvorfor skal arrangementet pøse ut penger til herrer og fruer i EBU når vi gang på gang har vist av vi håndterer dette fint selv? Sannsynligvis langt billigere enn EBU kan klare det.

2016 da?

Jeg håper da det blir Festival også i framtiden. Fredrikstad har vist seg å være et flott sted å være. Går du i sentrum på kveldstid, er det bridgefolk overalt. Der det kan spises og drikkes hører du spar, kløver og ruter fra de fleste bord. Det er bra at vi sprer oss og setter vårt preg på byen. De aller, aller fleste oppfører seg også bra,. selv om det har vært de "vanlige" problemene med at et fåtall mennesker ikke kan vanlig folkeskikk og dermed drikker og bråker mer enn naudsynt. Vi kan nesten ikke gjøre noe mer enn å utvise de som ikke oppfører seg, så får rette sivile myndigheter ta seg av resten.


Da ønsker jeg lykke til med oppryddinga. Vi er heldige som bare kan sette oss i bilen og kjøre hjem til mor. Forhåpentlig venter hun med kjøttkaker i brun saus og mandelpudding til dessert. Det er hyggelig med bridge og festival, men nå savner jeg deg, kjære viv. :-)

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.