Et innlegg fra bloggen Snorre Aalberg Snorre Aalberg

Vinner du 5sp?

 

  Det ser ut som det er tre tapere mot 5sp, men så oppdager du at vest ikke har noe inntak til kløveren sin. Fantoni spilte slik etter kløverkongen ut:

Han stakk med kløveresset, to ganger spar inne i bordet og ruter mot hånda. Øst stakk og prøvde å ta for hjerteresset.Syd stjal, kasta en kløver på ruterkongen og en til på ruterknekten. Nå var det akkurat nok trumf til å stjele de tre kløverne på hånda - 11 stikk.
Tor Helness i øst var tilsynelatende superflink ta han la liten på ruter 9. Bessis gikk opp på kongen og smilte en stund da har trodde han hadde lurt Tor. Teller du tapere på hånda, så har du tre i kløver og tre  i ruter, men bare tre trumfer igjen. Da ble det ei beit likevel.

Vinnende plan er nesten som i det andre rommet. La ruter 9 vinne stikket, stjel en hjerter, spill ruterkongen og kast en kløver. Øst vinner og spiller sikkert mer hjerter til nest siste trumf på hånda. Så ruterknekten og kast enda en kløver. Nå blir ruter 10 det ellevte stikket.


____________________________________________________________________________________________

Ujålete av Fantoni - Nunes

Jeg kan ikke noe for det, men jeg liker slike spill som under. Noen ganger peiser en bare på og melder med hjertet. I Norges kamp meldte begge bord en haug med ganger. Det ene bordet stoppet i 3NT og det andre i 4sp.


Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.