Et innlegg fra bloggen Snorre Aalberg Snorre Aalberg

Ungdommen hjelper oss

Disse tre jentene er Gerd Teigen sin forlengede arm i kortadministrasjonen. De har bare godord å si om henne. Takk for hjelpen til dere alle. Uten en ansvarsfull, hardarbeidende og ryddig stab ville Bridgefestivalen aldri gått på de skinnene som den visselig gjør.                                Fra venstre: Helene Hove Gjøs, Juliane Bjerkan og Kristin Grimsrud


Johan Moen har sommerjobb som kortlegger. Mens vi andre spiller inne i Kongstenhallen, sitter han og to kompiser innestengt på noen kvadratmeter i gangen og legger kort med en fart som du ikke vil tro. Jeg spør om tempoet og Johan forteller at hvis alt går uten at kort kiler seg eller andre mekaniske feil oppstår, så rekker har 300 dubletter i timen. Det blir omtrent 12 sekunder i snitt pr. spill og da skal jeg hilse deg å si at du skal ha tunga rett i munnen.

"Jeg spiller ikke kort selv, så dette er en sommerjobb for meg. Vi er tre eller fire venner som gjør dette for å tjene oss noen slanter vi kan leve på resten av året. Festivalen betaler også faktisk ganske bra, så det er en fin jobb å ha. I tillegg får vi diett når vi ikke bor hjemme og det sper også på."                                                       Johan Moen, Melhus

Jeg trodde det meste av kort var lagt på forhånd?

"Ja, det stemmer det. Noe suplering er det og til sideturneringene er ikke alt komplett. Det vi har gjort de siste dagene, er å forberede arrangementet i 2016. Der er faktisk en del klart allerede og ligger pakket i esker. Neste år er det som du sikkert vet ikke festival på vanlig måte og vi vet rett og slett ikke helt hvordan det blir med kort til EM i Tromsø. Noen sier at EBU kommer med egne kortstokker og eget mannskap for å legge kort."

Johan og vennene er ferdig med årets innsats og det er kun litt ryddig som gjenstår. I år har det vært lite klager og så vidt han vet har alle mapper innehold de 52 kortene de skal. Det er ikke verst når en tenker på at det er over 60.000 eksemplarer i omløp!

Takk for hjelpa!

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.