Et innlegg fra bloggen Snorre Aalberg Snorre Aalberg

Tosidig skvis av kaninen

Jeg er alltid på leiting etter gode spill, men det er noen som "klager" på meg fordi jeg ofte skriver om Geir Brekka. Det er da ikke hans feil at det gang på gang kommer fantasispill derfra? Se bare denne tosidige skvisen fra Semifinalen i NM par.

Geir visste at makker hadde 3-2-4-4 fordeling og 13-16 hp. De bruker 8-12 NT i åpning i disse soneforholdene. Da hadde de 28-30 hp til sammen og det er mer attraktivt å spille NT på 5-3 i major dess sterkere hendene er. Denne gangen ser Geir at er hjerter kan stjeles på den korte hånda i spar, men makker kan jo ha damen  eller Kn10 sånn at det ikke er bruk for stjelingen? Derfor 3NT og ruter åtte kommer ut.

Geir ser at i 4sp er det mange sjanser til tolv stikk. Hjerteren kan stjeles og ruteren kan enten kappes på knekten eller knekten kan stjeles god. I tillegg kan det være en skvis i minor. Derfor så han at han nok måtte ha tolv stikk for å få et godt spill. Oppsida var at 3NT med 12 stikk sannsynligvis ville være en svært god score.

Geir stakk med ruteresset og presset ut sparesset. Syd vant andre gang og spilte hjerter til esset. Tre ganger spar og nord kaster to kløver og en hjerter, syd kaster en hjerter og en ruter. Så kløver til kongen og kløver til esset. Stillingen er som under.Du ser at nord allerede har måtte kaste hjerterholdet sitt for å holde tre ruter. Inne på hånda spiller Geir ruter til knekten, men på ruterkongen er det syd som må kaste inn håndkleet.

Glimrende spilt og herved innstilling til Festivalens beste spill.

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.