Et innlegg fra bloggen Snorre Aalberg Snorre Aalberg

Stenberg har sine begrensinger?

Jeg åpnet med 1sp i nord og nå kan noen fortelle meg hvordan vi skal havne i 6hj og ikke i 6sp?___________________________________

Kommentarer

Tror støtte i åpnerens naturlige meldte sidefarge på 6trinnet bør være forslag til kontrakt..... ikke sikker det er mye nyanser her

singel og 6 ess BW. Joda, men spørsmålet var hvordan man kan komme i 6 hjerter.
1sp-2nt-3hj(naturlig)-4hj(naturlig)-4nt- 5sp(2ess + hjerter dame). De som bruker 4 hjerter som singel og/eller 6 Ess BW må da finne andre alternativer. Feks 1sp-2ru........ eller de som bruker 2kl som major støtte ... 1sp-2kl

Håper det kommer noen slike spill neste helg. Det skjer jo ikke at man kan komme i 6hj etter Stenberg. Alternativet måtte være 1sp-2NT-3hj(nat tillegg)-3sp(spm om singel)-3NT(ingen singel, men noe ekstra)-4hj(cue, ikke singel)-4NT(6ess)-5sp-6hj (på 7xxx, og ofte blir oppfattet som spm etter tredjekontroll??!!!!)

Meldingsforløpet henger fortsatt ikke på greip i min verden :)

Når jeg lærer meg konvensjoner, lytter jeg til de beste. De beste forteller meg at det er viktig å skille mellom ekte cuebid og honnører.
Derfor har de lært meg at:

1sp - 2NT
3hj - ?

3sp -> spør etter singel
3NT -> start cuebid
farge (også 4hj) -> singel.

Dette gir bedre grunnlag til å vurdere hvordan hendene henger sammen. Hvis du har f.eks KDx i kløver og makker cuebidder fargen, er jeg enig i at det er viktig å vite om han har singel eller esset.

Kanskje problemet er at vi for ofte innleder meg Stenberg i stedet for å undersøke om vi har 4-4 tilpass et annet sted? Hånda over med 4-4-3-2 er en typisk hånd der det ofte er et stikk mer på 4-4 tilpass fordi en ser at en kan kaste et kort på den femte sparen i hjerterkontrakt. I sparkontrakt funker ikke det.
Espen foreslår å starte med 2ru på Dxx for å finne hjerteren. Jeg er ikke uenig, fordi en kan alltid havne i spar etterpå. Skulle makker ta av med ruterstøtte, er jo det egentlig en fin ting.

Hvis 4 hj er naturlig (Mange bruker dette som kortfarge), så bør man vel bruke 6-ess blackwood?

Kristoffer

alt 1) 1sp-2nt-3hj-4hj-4nt-5sp-5nt-6hj-pass
alt 2) 1sp-2ru(2over1)-2hj-3hj(tillegg)- --> nå har åpner gode kort, men problemet er den dårlig hjerteren. På et eller anna vis bør man komme i 6 hjerter.

Totalt 6 kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.