Et innlegg fra bloggen Snorre Aalberg Snorre Aalberg

Soneforsvar eller markeringsorientert?

 

  I tillegg til EM i bridge i Kroatia spilles det samtidig en aldri så liten fotballturnering i Brasil.

Noen lag spiller slik at forsvarsrekka har et felles ansvar for motstandernes angrepsspillere, mens andre sverger mer til at hver spiller skal ha kontroll på en mann hver. Drillo sverger til det første, mens andre trenere mener den siste filosofien er best. 
     
     
Poenget mitt denne gangen er at alle på samme lag må tenke likt. I bridge betyr det at felles grunnleggende forståelse av eget system er viktigere enn noe.Nå har jeg tenkt å være positiv med de norske spillerne, men når det svikter på helt fundamental felles logikk, kommer jeg til å skrive om det. GEO: Hvis du ikke har vært på banen her tidligere, så må det coaches i pausen!

  Jeg er ikke utgangspunktet ikke resultatorienter i det jeg sier, for begge disse to spillene ga norsk gevinst. Likevel teller hvert eneste IMP og det er viktig å vinne så store seire som mulig, ikke minst mot de lagene en kjemper mot om å komme til sluttspillet .

Her synes jeg Tor Erik bryter et av de grunnleggende prinsippene jeg snakker om over. Han beskriver sin hånd på en god måte med 3hj. "Jeg har gode kort med spartilpass og kortfarge i hjerter. Hvordan passer det?"

Da "bestemmer" Thomas at de skal spille mot 5hj doblet, men Thor Erik overprøver beslutningen. Denne gangen hadde ikke syd særlig hjerter og likevel var det beit. Thor Erik slipper svært billig unna i 5sp med en udobla beit. Dobler ØV og spiller hjerter hele tiden, tror jeg det koster 800.

Kanskje var han ikke sikker på om 3hj viste spartilpass?
     
  Denne er enda verre. Normalt er å spille slik at når Thor Erik styrkedobler innmeldingen 2NT (kløver og hjerter), settes det opp kravpass og motparten kan ikke spille udoblet lenger.

Det er fint mulig å spille annerledes, men da må det være en makkerskapsavtale. Thomas i syd avventet med sin pass og håpet makker kunne straffedoble. Han så i alle fall ikke for seg at det kunne gå pass rundt.

I EM kan vi ikke la motparten spille 3kl nå vi har 28 hp. Sånn er det bare!
     
     

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.