Et innlegg fra bloggen Snorre Aalberg Snorre Aalberg

Småkorta er viktige!!

som i dette spillet fra det pågående russiske mesterskapet. 

Jeg husker at jeg stilte spørsmål en gang om det var rett at utenlandske spillere var med i vårt Seriemesterskap. Når jeg ser startlister i utenlandske nasjonale mesterskap, virker det som den diskusjonen er over, fordi i Russland spiller Nederlendere, i Italia er det både tyskere og franskmenn på startstreken og i Frankrike er det spillere fra hele verden med.

"utlendingene" preger også resultatene. Det er nok mest fordi de spiller på de beste lagene og er hentet inn for å forsterke allerede gode lag. 

  Dette er faktisk fra det russiske mesterskapet, selv om det er ingen russere som spiller på dette bordet.

Syd sin dobling var nok basert mest på mistanke, men nord var godt fornøyd og spilte ut sparesset og skifta til ruter konge (!). Han var redd kløveren og prøvde å sette opp stikk.

Ruter ess, kløver til esset, kløver til stjeling, hjerter til damen, ruter til damen og stjeling. Nord fortsatte med en liten spar til stjelilng i bordet. Så kløver til stjeling igjen og spar ti i posisjonen under
     
 

Spar ti måtte nord dekke, men da stjal spillefører i bordet og tok for hjerteresset.

Så kløver til stjeling med den siste trumfen og du ser sikkert hva som skjer nå.

Vest har allerede fått åtte stikk og trenger to til. Nord må derfor stjele over og avslutte med å spille fra 85 i spar opp i 96.

Det var akkurat nok til at 4hj redobla gikk hjem. 

     

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.