Et innlegg fra bloggen Snorre Aalberg Snorre Aalberg

Se dere ikke baksida?

Jeg har fått et par mailer som lurer på hvor bridgeforståelsen og logikken min er når jeg stiller spørsmål ved konvensjoner. 

E765
76
E1098
Kn43

832
Kn65
K
EKD1092

Vest Nord Øst  Syd                                                                                     
      1kl                    
1hj x * 2hj ?                    
        *) dobler viser 4+ spar                  
                           
Her "må" de som spiller obligatoriske supportdoblinger vise tre spar til makker ved å doble 2hj. Så passer vest og hva i huleste skal nord nå melde, annet enn 2sp? Uansett turneringeform er det ikke særlig lurt å sette seg til å spille sparkontrakt med disse kortene. Det er ni toppstikk i kløver. Gi syd et hjerterhold i tillegg tild et han har, så befinner NS seg enda i 2sp med ni toppstikk i NT.

På 1-trinnet er det nok lurt å spille mer eller mindre obligatoriske supportdoblinger, men på 2-trinnet må det være lov å bruke hodet vel?
  
_____________________________________________________________________________

NB: Kommentarer må leses nedefra. De eldste fra bånn.

  

 

Kommentarer

Gammeldags, men ikke uenig med deg. Det funker de gangene du ønsker å skille mellom fire og fem spar, men ulempen er at da sliter du med hendene UTEN spar der du ikke kan melde 1NT og ikke har nok til å melde på 2-trinnet.

Det er den hånda mange melder 1sp på idag., f.eks

1kl - (1hj) - 1sp med

Kn32
104
ED104
D1076

Snorre

Hei!

Selv er jeg en enkel 4. divisjonsspiller med ruternål, men selv vi "fotsoldater" prøver å lese oss opp på bridge-litteratur. I sommer har jeg fordypet meg i Cohens Lov og Mike Lawrences bok om takeout-doblinger. Det jeg ser en del proffe gjør er å doble for å vise 4kort spar ELLER MER, slik du har henvist til.

Hvorfor kan ikke dobling være en god gammeldags negativ dobling med normalt 4kort spar? Og at nord melder 1 spar med 5kort+? Men dette har muligens en vinnende hensikt som jeg ikke er klar over.

I tilfelle ville vel ikke dette vært noe problem i et samspilt makkerpar. Dobling fra nord ville vist eksakt 4kort spar, og dobling fra sør ville vært en type responsiv dbl som viser noe lignende som 5kort kløver og 4kort ruter. Med 4kort spar ville syd kunne meldt 2spar.

Nå ville det vært naturlig å melde 3 kløver, kanskje noen til og med ville sagt pass? Posisjonen du har lagt frem vil vel da ikke i det hele tatt være en posisjon for supportdbl, og det ville aldri oppstått misforståelser slik du beskriver.

Igjen, dette kan sikkert dissekeres ihjel av en mer rutinert spiller enn meg, men det var ihvertfall noen tanker som rann meg i hu.

Med vennlig hilsen Jo-Gaute Åsgård

Totalt 2 kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.