Et innlegg fra bloggen Snorre Aalberg Snorre Aalberg

Norge - Italia i dameklassen (oppdatert)

Norge gikk på ei mine allerede i kamp 2 og ble stående igjen uten poeng i kampen mot Italia. Tap 20-0 er krise, men "heldigvis" kom det så tidlig at det er mange kamper å rette opp på. Her er kampen på Youtube (!). Uten kort til og med. :-)

En tror gjerne at et lag spiller så mye bedre enn det andre når sifrene blir slik. Jeg har gått igjennom spillene fra kampen og det var et Italia som var svært dyktige, men de var også heldige i flere avgjørelser. Det jeg IKKE likte å se, var at jeg fikk et inntrykk av at Norge spilte med høye skuldre. Det var flere spill med avgjørelser jeg undret meg over.

  (Registreringa er helt sikkert feil og Sølvi åpnet nok med 1kl i første hånd)

Dette var spill 4 og jeg kan ikke skjønne at Sølvi Remen vanlligvis passer ned 4hj med disse kortene. Makker kan jo sitte med en straffepass over 4hj og har hun ikke hjerter, er Sølvi mottakelig i begge de svarte fargene. Skulle det kommer 5ru fra den andre siden, er det helt sikkert på en lang, langfarge.

Dobler over 4hj og uttakk i 4sp må være "normalt" på slike spill.
     
  Her er enda et spill der jeg mener Norge spiller med høye skuldre.

For det første villle jeg jeg meldt inn 2kl i nord. Det går aldri pass rundt og jeg kan doble opplysende eller melde spar neste gang.

Jeg skjønner heller ikke særlig mye av hele meldingsforløpet. 4kl virker da å være naturlig, mens 4hj viser tre-kortstøtte. Det kan virke som Ann-Karin tolker Marianne sine meldinger som en sterk løft til 4hj, men det tror jeg 4ru ville vært.

Det er mulig hun gikk for slem på 4-3, men det virker  uansett svinhardt. 6hj endte med en haug med beiter.
     
 

Allerede i spill 1 kom det et tegn som tydet på at Italia hadde skumle planer. De kom i 3NT i vest og fikk spar ess fulgt av spar knekt til damen i stikk to.

Italieneren spilte flott med ruter ess og ruter til kongen (!). Falt ikke damen, var planen å ta hjerterkappen. 

12 stikk. 

På det andre bordet åpnet ikke syd og da gikk det 

1hj - 1NT
3NT

Med spar ut tok italia de fem første stikkene. Syd skiftet så til kløver som Siv Thoresen i øst stakk med esset. Ruter ess og ruter til knekten ga fem (!) beit siden hun allerede hadde kastet to kløver på sparen. 

Åtte stikk i forskjell i samme kontrakt. :-)

     
  Så en veldig fin prestasjon av Italia i 3NT. Ann Karin spiller ut hjerter to til konge og ess. Kløver til damen, kløver til ti og knekt fulgt av mer hjerter til damen.

Nå ser det da dødt ut?

Neida. Ruter til kongen, dame og posisjonen er under til venstre.

Spar til åtter og Marianne sin knekt. Hun har ikke kort å spille inn makker på, så hun må fortsette med ruter. Spar ess feller kongen og mer spar godspiller nieren. Marianne er inne nok en gang og må gi bordet de to siste.

2 + 2 + 4 + 1 = 9
     
   
     

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.